Aralarında ABD, İngiltere ve Kanada vatandaşları da var… Kongo’da 37 kişiye darbe teşebbüsünden idam cezası

Aralarında ABD, İngiltere ve Kanada vatandaşları da var… Kongo’da 37 kişiye darbe teşebbüsünden idam cezası

Kongo’da mahkeme, aralarında ABD, İngiltere ve Kanada vatandaşlarının da olduğu 37 kişiye darbe teşebbüsü suçlamasından idam cezası verdi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'ye karşı darbe girişimi suçlamasına ilişkin 51 sanığın tutuklu yargılandığı dava mahkemece karara bağlandı.

BBC'de yayınlanan habere göre, aralarında ABD, Belçika, İngiltere ve Kanada vatandaşlarının da bulunduğu 37 kişi mahkemece idam cezasına çarptırıldı, 14 kişi ise beraat ederek serbest bırakıldı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ ENGEL OLMUŞTU

KDC'de, 19 Mayıs'taki darbe girişimi güvenlik güçlerince engellenmişti. Başkent Kinşasa'nın Goma bölgesinde güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada darbe teşebbüsünde bulunanların bazıları öldürülmüş, 51 kişinin de askeri mahkemede yargılanmasına başlanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN