Meğer yastıktaki tehlike klozetten fazlaymış! Bakteri yuvası, her türlü hastalığa zemin hazırlıyor

Meğer yastıktaki tehlike klozetten fazlaymış! Bakteri yuvası, her türlü hastalığa zemin hazırlıyor

Yastık kılıflarını normal şartlarda haftada bir değiştirilmesi gerekir. Fakat özellikle yaz mevsimlerinde her gün veya iki günde bir değiştirilmesi öneriliyor. Uzmanlara göre, yastık kılıfları ter ve ölü hücreler nedeniyle bakteriler için uygun ortam oluşturuyor ve klozetten bile fazla bakteri barındırabiliyor. İşte, yastık kılıfı temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler...

Yüksek hava sıcaklıkları uyku kalitesini olumsuz etkiliyor. Halk sağlığı ekipleri, uyku kalitesi kadar hijyenik ortamda uyumanın önemli olduğuna dikkat çekti.

Yastık kılıflarındaki ölü hücreler, yağ, çevreye bağlı kirlilik gibi faktörler bakterilerin çoğalması için en uygun zemini hazırlıyor. Uzmanlar, "Yastık kılıfınız klozetten bile daha fazla bakteri barındırabiliyor. Bu bakterilerin miktarı elbette yastık kılıfınızı yenisi ile değiştirmeniz ve yastığınızı havalandırma sıklığınıza göre değişkenlik gösterebiliyor" diyerek yastık kılıfı hijyeninin önemine dikkat çekti.

Yastık kılıfı hijyenine dikkat etmek akne ve diğer cilt problemlerinin önlenmesine yardımcı olur. Astım ve alerji unsurlarının tetiklenmesi azaltıp, akne ve cilt problemlerine çözüm sağlar.

YASTIK KILIFI HİJYENİNDE DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER

* Hassas cilde veya alerjiye sahipseniz yastık kılıfınızı haftada iki veya üç kez değiştirmeniz önerilir

* Soğuk algınlığı veya grip gibi bir hastalığınız varsa, yastık kılıfınızı her gün değiştirmeniz bulaşıcılığı önler

* Evcil hayvanınızla uyuyorsanız, yastık kılıfınızı her gün değiştirmeniz gerekir

* Yastık kılıfınızı 60 derecede yıkayın

* Yumuşatıcı kullanmaktan kaçının

* Kurutma makinesinde kurutun

* Her yıkamadan sonra ütüleyin

YASTIK KILIFI SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tele1'de yer alan habere göre, her ne kadar göz ardı edilse de yastık kılıfının malzemesi de uyku kalitesi ve diğer sorunlara yardımcı olur. Yaz aylarında daha hava geçirgen malzemeler tercih edilerek uyku kalitesi arttırılabilir. Cilt sorunu yaşayanlar için ise anti-bakteriyel yastık kılıflarını tercih etmeli. Örneğin, pamuk yastık kılıfları daha hava geçirgenliği sağlarken, ipek yastık kılıfları cilde yumuşak dokunuş sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN