Gören burun kıvırıyordu! Yün yorganın öyle bir faydası çıktı ki... Duyan yazın bile yün yorganla uyuyacak

Gören burun kıvırıyordu! Yün yorganın öyle bir faydası çıktı ki... Duyan yazın bile yün yorganla uyuyacak

Yün yorganla yatmayı sevmeyenlere kötü haber geldi. Görünce burun kıvıranlar faydasını duyduktan sonra yazın bile yün yorganla yatacak. Peki, yün yorganın faydaları nelerdir? İşte tüm faydaları...

Eski yün yorganlar hakkında yapılan araştırma duyanları şok ediyor. Sağlığa olan faydası kısa süre önce paylaşıldı. Faydasını duyanlar yatağından yün yorganı eksik etmeyecek. Peki, yün yorganın faydaları nelerdir? İşte tüm detaylar...

UYKU PROBLEMLERİNİ ORTADAN KALDIRIR

Günlük hayatımızın büyük bir bölümüne etki eden iyi bir uyku, yatılan yere göre de değişiklik gösterebiliyor. Günün yorgunluğu ve stresi derin bir uykuyla kolayca atılırken, kaliteli uykunun adresi yün yorgandan geçiyor. Araştırmalara göre, yün yorganlar ısıyı eşit bir şekilde dağıtı ve sıcak tutar. Genellikle kış mevsimlerinde kullanılan yün yorganın sağlık açısından da büyük bir etkisi olduğu ortaya çıktı. Ağırlık bakımından diğer yorganlara göre ağır olan yün yorgan, uyku problemlerini ortadan kaldırıyor.

img-0036-2000x.webp

YÜN YORGANIN TÜM FAYDALARI

Yün yorganlar seratonin ve uyku kalitesini artıran melatonin seviyelerini yükselterek mutluluk hormonu salgılıyor. Bu kapsamda stres hormonu kortizolün seviyesine düşürerek kaygılanmayı da azaltabiliyor. Kalp atış hızını düşüren yün yorganlar sakinleştirme, anksiyete, uyku bozukluğu ve dikkat eksikliği gibi konularda çözüme ulaştırabilir.

Tamamen yünden oluşan yorganlar ısıyı eşit bir şekilde dağıtır ve sıcaklığı sağlar. Yaz aylarında çok kullanılmayan yün yorganlar aslında vücudu terletme özelliğide barındırır. Toksik ve zararlı kimyasallar barındırmayan yün yorganın içerisindeki minik kullar ve lanolin maddesi sayesinde mikrop oluşumunu engelleyerek sağlıklı ve hijyenik bir kullanım sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN