Kış gelmeden bunu yapan doğalgaz parasını yarıya düşürecek! 40 yıllık tesisatçı evi hamam yapacak formülü açıkladı

Kış gelmeden bunu yapan doğalgaz parasını yarıya düşürecek! 40 yıllık tesisatçı evi hamam yapacak formülü açıkladı

Yaz bitti, sonbahar geldi ve 'Winter is coming.' Peki doğalgaz parasını düşünenler, bu parayı yarı yarıya düşürebileceğinizi biliyor muydunuz? 40 yıllık tesisatçı evi hamam yapacak formülü açıkladı...

Türkiye’de artan enflasyon, enerji maliyetlerinin de hızla yükselmesine yol açtı. Geçtiğimiz ay doğalgaz fiyatlarına gelen yüzde 38'lik zamla birlikte, yaklaşan kış mevsiminde doğalgaz faturalarının bin lirayı geçmesi bekleniyor. Ancak uzmanlar, basit önlemlerle faturaları yarıya indirmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

DOĞALGAZ FATURASINI AZALTACAK YÖNTEM: KALORİFER TEMİZLİĞİ

Paslanmış petekler sıfır gibi oluyor! işte en etkili petek temizleme karışımı...

Uzun yıllardır doğalgaz kullanan birçok kişi, evlerindeki kalorifer peteklerinin yeterli ısıyı yaymadığından şikayetçi. Bu sorunu gidermek için kombilerin daha yüksek sıcaklıklarda çalıştırılması, faturaların kabarmasına neden oluyor. Ancak kombi ustalarının önerdiği kalorifer temizliği ile düşük sıcaklıklarda bile etkili ısınma sağlamak mümkün.

İşte adım adım kalorifer temizliği ve ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Elektrikli süpürge
  • İngiliz anahtarı
  • Tornavida
  • Pense
  • Kova
  • Örtü
  • Havlu
  • Bulaşık süngeri
  • Toz bezi
  • Çamaşır suyu
  • Yüzey temizleyici
  • Boya

KALORİFER TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Kalorifer petekleri nasıl temizlenmeli? İşte faturalarınızı düşürecek yöntem! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

1. Kaloriferi Kapatın: Temizliğe başlamadan önce kombiyi ve kaloriferi kapatmalısınız. Bu, su ve ısı akışını durdurur ve kaloriferin daha fazla toz çekmesini engeller.

2. Kalorifer Kapağını Çıkarın: Peteklerin üzerindeki ızgara kapağını çıkararak temizleme işlemini daha etkili hale getirebilirsiniz.

3. Örtü Serin: Kaloriferin altına bir örtü sererek toz ve kirin zemine dökülmesini engelleyin.

4. Elektrikli Süpürge ile Temizleyin: Elektrikli süpürge ile peteğin aralarını temizleyin. Ardından uzun bir sopaya sardığınız bezle peteğin arka kısımlarını silin. Ön yüzeyini ise sabunlu suyla temizleyip kuru bir bezle silin.

5. Kapağı Tekrar Takın: Temizlik bittikten sonra peteğin kapağını düzgünce yerine yerleştirin.

PETEKLERİN İÇ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Kalorifer peteğini temizlemek için para harcamaya gerek yok: Yüklü doğal gaz faturasına son veren yöntem - Püf Noktası

Kombiyi kapatıp, balkonda bulunan vanalarla sistemdeki suyu boşaltın. Ardından, kombi filtrelerini çıkararak çamaşır suyu ile temizleyin. Peteklerin radyatör vanalarını kapattıktan sonra petekleri yerinden çıkarıp banyoda tazyikli suyla yıkayın. Temiz su akana kadar işleme devam edin ve tüm petekleri sırayla temizleyip yerlerine takın. Temizlik tamamlandığında sistemdeki su seviyesini tekrar doldurun ve peteklerin havasını alın.

SARARAN PETEKLERİ TEMİZLEME

Sararan Kalorifer Petekleri Nasıl Temizlenir? - Nokta Gazetesi

Kalorifer peteklerinde zamanla oluşan sararmalar da oldukça yaygın bir sorun. Sararan petekleri temizlemek için çamaşır suyu kullanarak petekleri ovalayın. Nemli bir bezle son kez silip ardından kuru bir bezle kuruladıktan sonra bir kat astar boya ve ardından temizlik boyası uygulayarak peteklerin eski beyazlığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Kalorifer peteğini dıştan temizlemek için bir kova suya sıvı sabun ekleyip nemli bir bezle dış yüzeyi silin. Ardından kuru bir bezle kurulayarak temizliği tamamlayın.

Bu temizlik sayesinde kalorifer peteğinizden yüzde yüze varan verim ile faydalanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN