Kavanoz kaynatırken içine ekleyin! Kavanozlar eskisinden daha yeni oluyor, asla zehirleme yapmıyor

Kavanoz kaynatırken içine ekleyin! Kavanozlar eskisinden daha yeni oluyor, asla zehirleme yapmıyor

Tam da mevsiminde kışlık hazırlığı yaparken kavanoz kullanımı da son derece önemlidir. Evde kalan kavanozlarınızı yeniden kullanmak istiyorsanız kaynatırken içerisine mutlaka bir kaşık ekleyin. İlk halinden daha yeni oluyor asla zehirleme yapmıyor. İşte kavanoz kullanım detayları…

Kışlık hazırlığı yaparken en önemli ürünlerden biri de kavanoz vardır. Kavanozları dezenfekte etmek için öncelikle iyice kaynatmak gerekiyor. Kaynayan suyun içerisine bir kaşık ekledikten sonra kavanozları içine atınca eskisinden çok daha yeni oluyor.

KIŞLIK KAVANOZLARA MUTLAKA EKLEYİN

Kış aylarında tüketmek için yazdan yapılan hazırlıklarda en önemli ürünlerin başında kavanozlar geliyor. Domates, biber fasulye, bamya farketmeksizin her ürünü yaparken kavanozlar büyük önem taşımaktadır. Kış aylarında tazecik tüketilmek üzere bin bir emekli hazırlanan yiyecekler kavanozlarda muhafaza ediliyor.

Konserve Yaparken Cam Kavanoz Neden Kaynatılır? - Yemek.com

Cam kavanozları kullanmadan önce mutlaka dezenfekte etmek gerekmektedir. Bu işlemi yapmak için de çoğunlukla kaynar su kullanılıyor. Kavanozları kaynayan suyun içerisine attığınızda daha hijyenik olması için içerisine eklemeniz gereken önemli bir madde bulunuyor. Bu sayede kavanozlarınız hem daha yeni hem de daha hijyenik bir hale gelecek.

Kavanoz kaynatırken 1 tutam atın, hiç kullanılmamış gibi yapın...

KAYA TUZUNUN TEMİZLEME ETKİSİ

Kavanozları kaynattığımız suya bir tutam kaya tuzu eklediğinizde kullanılmış kavanozlar ilk günkü gibi tertemiz olacak. Kaya tuzunun bakteriyel özelliği sayesinde sağlıklı kavanozlar yapmak da mümkün hale gelecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN