Gören pamuk zannediyor ama o bir kuş! Kışın ortaya çıkıyor, sadece orada görülüyor

Gören pamuk zannediyor ama o bir kuş! Kışın ortaya çıkıyor, sadece orada görülüyor

Görüntüsü ile adeta bir pamuğu andıran bu kuş kış aylarında ortaya çıkıyor yalnızca orada bulunuyor. Sevimliliği ile herkesi kendine hayran bırakan minik kuş dalların arasında sallanan bir pamuk zannediliyor.

Her ülke kendine özgü farklı canlıları bünyesinde barındırıyor. Japonya'nın Hokkaido adasında yaşayan ve pamuk topunu andıran sevimli kuş türü sevimliliği ile herkese hayran bırakıyor. Bembeyaz tüyleri ve uzun kuyruğu ile tanınan bu kuş kış aylarında dalların arasında sallanan bir pamukçuğu andırıyor. Shima-enagalar adı verilen bu kuş türü yalnızca Hokkaido bölgesinde yer alıyor.

YALNIZCA 14 SANTİMETRE OLUYOR

Japonya'da bilinen minik kuş türleri arasında yer alan Shima-enaga, en fazla 14 santimetre uzunluğa kadar büyümektedir. Uzunluğunun yaklaşık yarısı kadar kuyrukları bulunan bu kuş türü minik gövdeleri güzel gözleri, pırıl pırıl tüyleri ile anılıyor. Soğuk iklimde bile iç ısıtmayı başaran Shima-enaga, sadece Japonya'da bulunuyor.

Kar topu değil minik kuş! Shima-Enaga ile ilgili bilmedikleriniz... - Dünya ve Türkiye Gündemini Anında Takip Edin | Haber Portalı - aslinda.com

Yuvalarını ağaç dallarını ve çalıları inşa eden bu kuş türü sosyal bir yapıya sahip olması ile birlikte gruplar halinde dolaşmaktadır. Böcekler ve küçük meyvelerle beslenen Shima-enaga, Japonya'da sadeliği ve zerafetin simgesi olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN