Kraliyet Ailesi'nin İngiltere'ye maliyeti dudak uçuklattı

Kraliyet Ailesi'nin İngiltere'ye maliyeti dudak uçuklattı

İngiltere'de monarşi karşıtı kampanya grubu Republic, Kraliyet Ailesi'nin ülkedeki vergi mükelleflerine "gerçek maliyetinin" 510 milyon sterlin, yani açıklananın yaklaşık 6 katı olduğunu iddia etti.

İngiltere'de monarşi karşıtı kampanya grubu Republic (Cumhuriyet), Kraliyet Ailesi'nin ülkedeki vergi mükelleflerine "gerçek maliyetinin" 510 milyon sterlin (23 milyar 337 milyon 676 bin 500 Türk lirası) olduğunu öne sürdü.

Republic grubunun açıkladığı tutar, Kraliyet Ailesi'nin masraflarını finanse eden 86 milyon sterlinlik Sovereign Grant adlı devlet fonunun yaklaşık altı katı.

'BASINDAKİ HABERLERE DAYANDIK'

Sovereign Grant fonu, Kraliyet Ailesi'nin kişisel harcamalarıyla birlikte seyahat, saray ve konutlarının bakım ve onarımı gibi giderlerini karşılıyor. Ancak örneğin güvenlik gibi bazı harcamalar bu fonun dışında kalıyor.

Republic grubu, sadece güvenlik giderlerinin "basındaki haberlere dayanarak" 150 milyon sterlin düzeyinde hesaplanabildiğini kaydedederek bu tutarların net olarak açıklanması yönünde hükümete çağrıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN