Bu hatayı yapan öğretmenler yandı! Anında soruşturma başlatılacak

Bu hatayı yapan öğretmenler yandı! Anında soruşturma başlatılacak

Sınıf Defterlerinin Doldurulması: Yasal ve Resmi Önemi. Soruşturma başlatılacak

Sınıf defterleri, derslerin işlendiğini belgeleyen önemli evraklardır ve yasal olarak da büyük önem taşırlar. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenler, bu defterlere ders konusu ve kazanımları dikkatle işlemelidir. Bu süreç, ders programına uygun olarak gerçekleştirilmelidir ve dersin adı ile Bakanlık tarafından onaylanmış kazanımlar deftere doğru şekilde yazılmalıdır.

Sınıf Defterinde Kazanımlar ve Yoklama

Sınıf defterine sadece ders kazanımları değil, aynı zamanda yoklama da işlenmelidir. Yoklama bölümü, defterin altında bulunur ve adli vakalarda emniyet güçleri ve yargı için önemli bir delil kaynağıdır. Bu nedenle, yoklamanın eksiksiz ve doğru bir şekilde alınması büyük önem taşır.

Hataların Düzeltilmesi

Sınıf defterleri, her gün okul müdür yardımcıları tarafından kontrol edilir. Defterler, silinemeyen mavi kalemle doldurulmalıdır. Yapılan hatalar, daksil veya benzeri kapatma araçlarıyla düzeltilmemelidir. Yanlış bir işlem yapıldığında, hata küçük bir çizgi ile çizilir ve yanına doğru bilgi yazılır, ardından hata yapan öğretmen tarafından imzalanır.

Eğer hata daha büyükse, ilgili alana tutanak tutulur ve yanlış yapılan sayfanın üzerine bir nüshası yapıştırılır. Diğer nüsha ise Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden kayıt altına alınarak numaralandırılır.

Cezai Yaptırımlar

Müfettiş denetimlerinde, yukarıda belirtilen kurallara uyulmadan doldurulan ders defterleri tespit edilirse, hatayı yapan öğretmen ve okul yönetimi hakkında soruşturma açılır. Bu soruşturma sonucunda, öğretmenlere uyarı cezası verilir. Ancak, benzer bir hatadan dolayı daha önce ceza almış olan öğretmenlere kınama cezası uygulanır. Bu cezalar, en alt limit üzerinden belirlenmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN