Evden satmaya başladı, taleplere yetişmeyince dükkan açtı! 5 ayda öğrendiği işte paraya para demiyor

Evden satmaya başladı, taleplere yetişmeyince dükkan açtı! 5 ayda öğrendiği işte paraya para demiyor

Kendi işini kurarak hayatını değiştiren bir kadın girişimci, evinde başladığı bu işe dükkan açarak devam etti. Kısa süre içinde kazandığı tecrübeyi yeteneği ile birleştiren girişimci, resmen taleplere yetişemiyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Sorgun’un kadın girişimcisi Arife Güneş, ev hanımlığına veda edip kendi işini kurarak hayatını değiştirdi. Dikiş-nakış kursuna katılan Güneş, 5 ayda kazandığı tecrübeyle, artan kumaş taleplerine cevap veremeyince dükkân açma kararı aldı.

yeni-proje-20.jpg

KURSUN SONUCU: KENDİ İŞİ

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, Sorgun Belediyesi’nin düzenlediği Hilal Evleri dikiş-nakış kursu, 48 yaşındaki üç çocuk annesi Arife Güneş’in hayatında bir dönüm noktası oldu. Kurs süresince, arkadaşlarına evden kumaş satışı yaparak başlayan Güneş, gelen taleplerin artması üzerine minibüs alarak pazarlara açıldı. “İlk başta 50 kilogram kumaş getirdim, sonra bu miktar hızla 500 kilograma ulaştı” diyen Güneş, evin artık kumaşlarla dolup taştığını belirtti.

yeni-proje-19.jpg

İŞ YERİ AÇMA KARARI ALDI

Kumaş talebinin yüksek olduğunu fark eden Güneş, Hilal Evleri’nden aldığı sertifika ve belediyenin sağladığı desteklerle 7 ay önce kendi iş yerini açmaya karar verdi. İş yerini açmasının ardından işlerinin hızla büyüdüğünü ve taleplere yetişmekte zorlandığını ifade eden Güneş, bu süreçte aile ekonomisine de katkı sağladığını vurguladı. "Müşterilerimden övgüler alıyorum, bu beni daha da motive ediyor" dedi.

yeni-proje-18.jpg

İLHAM VEREN HİKAYE

Arife Güneş’in hikayesi, sadece kendi hayatını değiştirmekle kalmayıp, diğer kadınlara da ilham kaynağı oldu. Güneş, işini severek yapmanın yanı sıra, aile bütçesine yaptığı katkıyla da dikkat çekiyor. Onun başarısı, kadınların mesleki ve sosyal gelişimlerine yönelik adımların ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN