Türkiye'nin ünlü firması Avrupa'nın göbeğinde üretecek! 7,9 dönümlük dev tesis: Türk askeri araçları yapılacak

Türkiye'nin ünlü firması Avrupa'nın göbeğinde üretecek! 7,9 dönümlük dev tesis: Türk askeri araçları yapılacak

Türkiye'nin ünlü firması bu kez Avrupa'nın göbeğinde üretim yapacak. Türk savunma sanayi şirketi 7,9 dönümlük dev tesisi o ülkeyi açıyor. Türk askeri araçlarından Ejder Yalçın ve NMS-L gibi yüksek teknolojiye sahip araçlar üretilecek. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin savunma sanayiinin gücünü eden Nurol Makina, İngiltere'deki yan kuruluş NMS UK aracılığıyla Leamington Spa’da yeni bir üretim tesisi açtı. İngiltere savunma sanayi ve uluslararası pazarlara yönelik korumalı devriye araçları üretileceği belirtilirken 18-19 Eylül'de düzenlenen DVD2024 savunma sanayi sergisi ile detaylar da belli oldu. 7,9 dönümlük alanda kurulan tesis İngiltere savunma sanayi için korumalı devriye araçları üretimini gerçekleştirecek. Şirketin amiral gemisi olan Ejder Yalçın ve NMS-L bu tesiste üretilecek.

YENİ ÇALIŞANLAR İSTİHDAM EDECEK

Alınan bilgiler doğrultusunda Warwickshire'da bulunan 7,9 dönümlük yeni tesisin Önümüzdeki 3 yıl içerisinde 150'ye kadar yüksek vasıflı iş yaratacağı belirtildi. NMS UK, Mühendislik, fabrika yönetimi, eğitim ve satış sonrası da dahil olmak üzere farklı rollerde çalışan istihdam edileceğini belirtti. Fabrikanın bu yılın sonuna kadar tamamen faaliyete geçmesi beklenirken yatırımları ile İngiltere savunma sanayinin tedarik zinciri dayanıklılığının desteklenmesi de bekleniyor. NMS UK İngiltere Ülke Direktörü David Zevulun, şu açıklamalarda bulundu:

Nurol Makina'dan İngiltere'de Gövde Gösterisi – Nurol Holding A.Ş.

“Leamington Spa'daki yeni evimiz, İngiliz savunma sanayi ekosisteminin ayrılmaz bir parçası olma ve İngiltere yapımı zırhlı araçlardan oluşan güçlü bir ürün yelpazesini destekleme hedefimiz açısından çok önemli.”

Yerel yetkililer yatırımı memnuniyetle karşıladı. Bu yetkililerden Batı Midlands Belediye Başkanı Richard Parker, "NMS'nin bu yatırımı, bölgemizin neden Birleşik Krallık'ın ileri üretim ve ihracatının kalbi olmaya devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca yerel halk için 150 yüksek vasıflı iş anlamına gelecek." dedi.

İKİ FARKLI ARAÇ ÜRETİMİ YAPILACAK

Nurol Makine bünyesinde 18 tonluk Ejder Yalçın ve 14 tonluk NMS-L adı iki aracın sergisi gerçekleştirildi. İki kişilik bir mürettebat ile birlikte 7 asker taşıma kapasitesi bulunan Ejder Yalçın, NATO STANAG Seviye 4a/2b'ye oranla mayınlara ve el yapımı patlayıcı cihazlara karşı koruma sağlamaktadır. Bunların yanı sıra araçlar ek güvenlik için v şeklindeki bir gövdeye ve şok korumalı bir duvara monte edilmiş koltuklara da sahiptir.

Nurol Makina - EJDER YALÇIN 4x4

Daha hafif bir araç olarak görülen NMS-L ise 4x4'ün helikopterle taşınabilir bir versiyonu olarak biliniyor.5 kişilik bir mürettebatı taşıyacak şekilde tasarlanan bu araç NATO STANAG Seviye 3a/2b'ye göre mayın ve IED koruması sağlamaktadır. Saatte 150 km hıza ulaşan araç 0,9 metre su geçme, 9,0 metre Hendek geçme, 0,5 metre engelleri tırmanma, %70 eğim ve %40 yan eğimleri açma yeteneklerini de bünyesinde bulunduruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN