O doğal besinler yaşlanmayı durduruyor! Pazarda, markette satılıyor, her biri vitamin deposu

O doğal besinler yaşlanmayı durduruyor! Pazarda, markette satılıyor, her biri vitamin deposu

Yaşlanmanın en büyük nedenlerinden biri, kolajen üretiminin yavaşlaması. Vücuttaki kolajen üretimini destekleyen doğal besinleri tüketmek, yaşlanmayı da geciktiriyor. İşte, yaşlanmayı durduran doğal besinler...

Kırışıklıklar ve ince çizgiler, yaşlanmanın belirtileri. Yaşlanmanın büyük bir bölümü genetik olsa da, daha genç bir görünüm için sağlıklı yaşama ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor.

Kolajen alımını artırmak, yaşlanmayı önemli ölçüde yavaşlatıyor. Yaşlandıkça vücuttaki kolajen üretimi yavaşladığından, doğal besinler sayesinde daha genç bir görünüm elde ederek yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.

YAŞLANMAYI DURDURAN BESİNLER NELER?

Yurt'ta yer alan habere göre, yaşlanmayı durduran ve kolajen üretimini artıran pek çok besin bulunuyor. Bu besinlerin en başında, meyveler geliyor. Özellikle çilek, yaban mersini, böğürtlen ve ahududu gibi meyveler, kolajen bozulmasına karşı koruma sağlayan meyveler.

Yaşlanma karşıtı besinlerden bir diğeri, yeşil yapraklı sebzeler. Ispanak, kara lahana ve pazı gibi sebzeler kolajen sentezini desteklerken, C vitaminini de bolca içerir.

Aynı zamanda C vitamini zengini olan portakal, limon ve greyfurt da yaşlanmayı geciktirir. Öte yandan kuru yemişler de yaşlanmayı geciktirir.

Özellikle her gün 1 avuç ceviz yemek, yaşlanma karşıtı etkiler gösterir. Tüm bunların yanı sıra; kemik suyu, somon balığı, sarımsak, kırmızı ve sarı sebzeler de kolajen açısından zengin. Cildi onarır, korur, gençleştirir ve yaşlanmanın önüne geçer.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN