Emekli maaşına ek gelir olsun diye başladılar, işler yürüdü gitti! Emekli öğretmen çift şimdi paraya para demiyor

Emekli maaşına ek gelir olsun diye başladılar, işler yürüdü gitti! Emekli öğretmen çift şimdi paraya para demiyor

Öğretmenlikten emekli olan bir çift, emeklilik yaşantılarını yeni iş yaparak sürdürmek için bir yola çıktılar. Bu iş ile hem boş vakitlerini değerlendirdiler hem de kendilerine yeni gelir kapısı oluşturdular. İşte emekli çiftin hikayesi…

Antalya'nın Aksu ilçesinde, emeklilik hayatına adım atan öğretmen çift Nermin (66) ve Abdullah Karapınar (64), yeni bir başlangıç yaparak ejder meyvesi üretimine yöneldi. Aldıkları 150 fideyi 7 yılda 4 bin 500’e çıkararak yurt dışına ürün gönderen çift, tarım sektöründe gösterdikleri başarı ile örnek teşkil ediyor.

yeni-proje-27.jpg

YENİ BİR HOBİDEN PROFESYONEL ÜRETİME

Nermin ve Abdullah Karapınar çifti, öğretmenlik mesleğinden emekli olduktan sonra tarım sektörüne adım atmaya karar verdiler. Ejder meyvesini üretmek için çıktıkları bu yolculuk, kısa sürede hobi olmaktan çıkıp profesyonel bir iş haline geldi. Nermin Karapınar, "Tarım insanı mutlu ediyor, gençleştiriyor, dinçleştiriyor. Emeklilik döneminde bir şeylerle uğraşmak gerekli. Biz de bu nedenle tarımla ilgilenmeye başladık" diyerek tarıma olan tutkularını vurguladı.

İlk olarak 150 fide alarak işe başlayan çift, bu fideleri 1 yıl içinde bir dönüme eş değer büyütmeyi başardı. Şu anda toplamda 4 bin 500 fidesi bulunan çift, hem yurt içi hem de yurt dışına ürün göndermekte. Abdullah Karapınar, "Kazancımız emekli maaşımıza göre oldukça iyi. İşçi bulmak zor olduğu için elimizden gelen her şeyi kendimiz yapıyoruz" şeklinde konuştu.

yeni-proje-28-001.jpg

YÜKSEK KAZANÇ VE SAĞLIKLI BESLENME

Ejder meyvesinin kilo fiyatları, 120 ila 150 lira arasında değişirken, çift bu ürünlerin sağlık açısından da önemli faydaları olduğunu vurguladı. Abdullah Karapınar, "Kırmızı ve mor renkli meyvelerde antioksidan değeri yüksek. Bu tür meyveleri herkese öneriyoruz" diyerek sağlıklı beslenmenin önemini dile getirdi. Eğitimci geçmişleri sayesinde sağlık konularına duyarlılık geliştiren çift, bu bilinçle tarıma yöneldiklerini ifade etti.

yeni-proje-29.jpg

Nermin Karapınar, çiftçilik serüvenlerinin başlangıcında yaşadıkları zorlukları da hatırlatarak, "İlk yıl kazanç elde edemedik ama zamanla işlerimiz açıldı. Tarım, bize sadece maddi kazanç sağlamadı, aynı zamanda ruhen de dinçleştirdi" dedi.

yeni-proje-30.jpg

ÖRNEK BİR HİKAYE

Karapınar çifti, emekli olduktan sonra tarıma yönelen diğer bireylere ilham olmayı hedefliyor. "Emeklilik sonrası hayatı dolu dolu yaşamak, üretmek güzel bir duygu. Biz de bunu başararak diğer emeklilere örnek olmaya çalışıyoruz" diyerek umutlarını paylaştılar. Antalya’da ejder meyvesi üreticiliğinin öncüsü olan çift, tarımın getirilerinin yanı sıra sağlıklı yaşamı da teşvik ederek, toplumda fark yaratmayı sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN