Dişlerim beyazlamıyor diyen henüz bunu denememiş! Bir kez sürünce bile dişçiden çıkmış gibi yapıyor

Dişlerim beyazlamıyor diyen henüz bunu denememiş! Bir kez sürünce bile dişçiden çıkmış gibi yapıyor

Diş beyazlığı hem sağlık hem de estetik açısından epey önemli bir konu. Ancak ne yaparsanız yapın dişlerinizi beyazlatmayı başaramadıysanız üzülmeyin. Bu ürün dişlerinizi bir kez sürünce bile dişçiden çıkmış gibi yapıyor. İşte, sağlıklı ve güzel gülüşlerin kaynağı beyaz dişlere sizi kavuşturacak o doğal yöntem...

Ağız ve diş bakımının yetersiz kaldığı durumlarda dişlerde sararmalar meydana gelebiliyor. Bu sararmalar genellikle yetersiz bakımın bir sonucu olarak ortaya çıksa da, bazen hastalıkların yan etkisi olarak da görülmektedir. Genetik faktörler de diş sararmasına neden olabilir. Neyse ki, dişlerde oluşan sararmaları gidermek için uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler mevcut.

1. KARBONAT İLE DİŞ BEYAZLATMA

Karbonat, sodyum bikarbonat içeriği sayesinde diş bakımında oldukça etkili bir bileşendir. Dişlerde beyazlatıcı etkisi ile sararmaların önüne geçebilir. Dişlerinize beyaz rengini yeniden kazandırmak için diş macununuzun üzerine az miktarda karbonat serpebilir ve dişlerinizi bu şekilde fırçalayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2-3 kez tekrarlamak, etkili sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

dogal-yollarla-dis-beyazlatma-1.jpg

2. PORTAKAL VE DEFNE YAPRAĞI KARIŞIMI

Portakal ve defne yaprağı karışımı, diş sararmalarını gidermeye yardımcı olan başka bir doğal yöntemdir. Dişleriniz doğal beyaz rengini kaybettiyse, bu karışımı hazırlayarak kullanabilirsiniz.

Bu yöntem için bir portakalın kabuğunu ve birkaç defne yaprağını blenderda çekin. Üzerine az miktarda su ekleyerek macun kıvamına getirin. Elde ettiğiniz doğal karışımı haftada 3-4 kez diş fırçalarken kullanabilirsiniz.

3. MUZ KABUĞU İLE DİŞ BEYAZLATMA

Muz kabukları, dişlerde oluşan sararmaları gidermeye yardımcı olan doğal bir yöntemdir. Bir muzun kabuğunu alarak dişlerinize sürün. Bu işlemi dişlerinizi fırçalamadan önce yapabilirsiniz. Ardından ağzınızı çalkalayıp dişlerinizi normal bir şekilde fırçalamanız yeterli olacaktır.

dogal-yollarla-dis-beyazlatma-2.jpg

4. ÇİLEK İLE DİŞ BEYAZLIĞI

Çilek, diş minesini koruyarak dişlere doğal beyazlığını yeniden kazandıran bir meyvedir. Diş sararmasına karşı çilek kullanmak isteyenler, bir çileği iyice ezip diş macunu olarak kullanabilir. Bu yöntem sayesinde kısa sürede dişlerdeki sararmalardan kurtulmanız mümkün.

Dişlerdeki sararmaları gidermek için birçok doğal yöntem bulunmaktadır. Yukarıda belirtilen yöntemlerle dişlerinizi beyazlatabilir ve sağlıklı bir gülümsemeye kavuşabilirsiniz. Unutmayın, düzenli diş bakımı ve sağlıklı bir yaşam tarzı, diş sağlığınızı korumak için en önemli faktörlerdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN