Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Suriye için 'ulusal acil durum' kararına tepki: Sahadaki gerçeklerle bağdaşmıyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Suriye için 'ulusal acil durum' kararına tepki: Sahadaki gerçeklerle bağdaşmıyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, ABD’nin Suriye’deki ulusal acil durumunu bir yıl daha uzatmasının, bölgedeki gerçeklerle uyumlu olmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'de ulusal acil durumu bir yıl daha uzatma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Keçeli, bu kararın sahadaki mevcut durumu yansıtmadığını ve bölgedeki karmaşık dinamiklere karşı duyarsız kaldığını ifade etti. Keçeli, Türkiye'nin Suriye'deki istikrar için yaptığı katkılara dikkat çekerek, uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, ABD'nin 13894 Sayılı Başkanlık Kararnamesi'ni 1 yıl daha uzatmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"SAHADAKİ GERÇEKLERLE BAĞDAŞMAMAKTADIR"

ABD'nin Suriye'deki gelişmeler bağlamında ilk kez 2019'da yayımladığı 13894 Sayılı Başkanlık Kararnamesi'ni bir seneliğine uzatmasını, "Sahadaki gerçeklerle bağdaşmamaktadır." şeklinde değerlendiren Keçeli, şunları kaydetti:

"Bu tür önyargılı tasarrufların tekrarı yerine Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini önceleyen politikalarının desteklenmesi, bölgesel istikrara katkı sağlayacaktır."

ABD, 13894 Sayılı Başkanlık Kararnamesi kapsamında Suriye'de birçok rejim destekçisine yaptırım uyguluyor.

Yaptırımlar, Suriye'deki çatışmaya siyasi bir çözüm bulunmasını engelleyen, insan hakları ihlallerinde bulunan veya rejimi destekleyen kişi ve kurumları hedef alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN