Al Pacino, Baba filminin perde arkasını anlattı: Bana 'yeteneksizsin' dediler

Al Pacino, Baba filminin perde arkasını anlattı: Bana 'yeteneksizsin' dediler

Al Pacino, Baba filminde Michael Corleone rolünü almasının ve çekim sürecindeki zorlukların perde arkasını anlattı. Paramount’un rolü için kendisini uygun görmediğini belirten Pacino, yönetmen Francis Ford Coppola'nın desteğiyle işini kaybetmekten son anda kurtulduğunu söyledi.

Al Pacino, The Godfather (Baba) filmiyle kariyerinin dönüm noktalarından birini yaşadı. Ancak bu efsanevi rol, Pacino için kolay gelmedi. Yeni kitabından paylaşılan bir bölümde, ünlü aktör, rolü nasıl aldığını ve çekimlerin başında nasıl işini kaybetme noktasına geldiğini anlattı.

Bir gün öğleden sonra, Pacino'ya hayatını değiştirecek telefon geldi. Hattın diğer ucundaki isim, yönetmen Francis Ford Coppola'ydı. Coppola, The Godfather filmini yöneteceğini ve Pacino’nun Michael Corleone rolünü oynamasını istediğini söyledi. Pacino, bu teklifi duyduğunda şaka olduğunu düşündü, çünkü o dönem genç ve deneyimsiz bir aktördü. Üstelik stüdyo, Paramount, Michael Corleone rolü için daha ünlü isimleri, Jack Nicholson, Robert Redford veya Warren Beatty gibi aktörleri tercih ediyordu.

Pacino, Coppola’nın ısrarıyla role hazırlandı ve ekran testi için Los Angeles’a uçtu. Ancak çekimler başladığında Paramount stüdyosu, Pacino’nun performansından memnun değildi. Set ekibi bile Pacino’nun işini kaybetmek üzere olduğuna inanıyordu. Yönetmen Coppola, filmin geleceği için endişeliydi ve Pacino’ya bir gece restoranda, “Sen bu işi başaramıyorsun” dedi. Bu cümle, Pacino’nun kariyerinde kritik bir an oldu.

Pacino, çekimlere devam ettikçe Michael Corleone karakterinin dönüşümünü daha iyi kavradı. İlk sahnelerde sakin ve gözden kaçan bir karakter olarak başlayan Michael, filmin sonunda tam anlamıyla bir gizem haline geliyordu. Pacino, Coppola’nın bu vizyonunu zamanla anladığını ve karakterin en önemli gücünün, olaylar ilerledikçe ortaya çıkan sürpriz potansiyeli olduğunu fark etti.

Pacino’nun performansı, başta şüpheyle karşılanan bu rolün, sinema tarihine damga vurmasını sağladı. Ancak bu başarı, hem Pacino hem de Coppola için risklerle dolu bir yolculuğun sonucuydu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN