İskoçya’nın eski başbakanı Alex Salmond hayatını kaybetti

İskoçya’nın eski başbakanı Alex Salmond hayatını kaybetti

Siyasi kariyerinde önemli izler bırakan Alex Salmond, 69 yaşında ani bir sağlık sorunu nedeniyle yaşamını yitirdi.

İskoçya’nın eski başbakanı Alex Salmond, 7 yıl boyunca ülkesini yönettikten sonra ani bir şekilde hayatını kaybetti.

69 yaşındaki Salmond’ın Kuzey Makedonya’da yaptığı konuşmanın hemen ardından ani bir şekilde yaşamını yitirdiği bildirildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, İskoç İşçi Partisi lideri Anas Sarwar, Salmond’ın ölümün şok etkisi yarattığını belirterek "Alex, otuz yıldan fazla bir süredir siyasetin merkezi bir figürüydü ve İskoç siyasetine katkısı yadsınamaz” dedi.

ALPA PARTİSİ'Nİ KURDU VE PARTİNİN LİDERLİĞİNİ YAPTI

1990-2000 ve ardından 2004-2014 yılları arasında İskoç Ulusal Partisi'ne (SNP) liderlik eden Salmond, milliyetçi hareketin önde gelen isimlerinden biriydi.

Salmond, 2014 yılında, ikinci kez başbakanlık görevini yürütürken İskoçya'nın bağımsızlığı için referandum düzenledi. "Evet İskoçya" kampanyası başarısızlıkla sonuçlandı ve Salmond bunun sonucunda istifa etti.

Daha sonra 2021 yılında bağımsızlık yanlısı Alba Partisi'ni kurdu ve partinin liderliğini üstlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN