UNIFIL: Lübnan'ın güneyinde bir asker daha yaralandı

UNIFIL: Lübnan'ın güneyinde bir asker daha yaralandı

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), Lübnan'ın güneyinde Ras Nakura'daki karargahında bir askerin, devam eden çatışmalar sırasında açılan ateşle yaralandığını açıkladı. Açıklamada, Ramiye'deki UNIFIL mevzilerinin bombardıman nedeniyle hasar gördüğü de belirtildi.

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), Lübnan'ın güneyinde bulunan Ras Nakura bölgesindeki karargahında görevli bir askerin, devam eden çatışmalar sırasında açılan ateş sonucu yaralandığını duyurdu.

UNIFIL'in açıklamasına göre, askerin kim tarafından hedef alındığı henüz bilinmiyor. Ameliyat edilen askerin durumunun ise stabil olduğu bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Lübnan'ın Ramiye bölgesinde bulunan UNIFIL mevzilerinin, bombardıman nedeniyle ciddi hasar gördüğü kaydedildi.

UNIFIL, bölgede faaliyet gösteren tüm taraflara, Birleşmiş Milletler personelinin ve tesislerinin güvenliğini sağlamaları gerektiğini hatırlattı.

NE OLMUŞTU?

UNIFIL 10 Ekim'de, İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu 2 barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu.

11 Ekim'de de İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana girişini top mermisiyle hedef almış, bir UNIFIL gözlem kulesi de "Merkava tankı" ile vurulmuştu. Saldırılarda 2 askerin daha yaralandığı bildirilmişti.

Birçok ülke İsrail'in UNIFIL güçlerine yönelik saldırılarını kınamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN