Yunanistan'da yetkililer boş kalan askeri okulları doldurmaya çalışıyor

Yunanistan'da yetkililer boş kalan askeri okulları doldurmaya çalışıyor

Son yıllarda askeri harcamalarını artıran Yunanistan’da yetkililer, boş kalan askeri okullara gençleri çekmeye çalışıyor. 2020’den bu yana askeri okullardaki doluluk oranının yüzde 60’lara kadar gerilediği görülürken, yeni teşviklerle asker adaylarına daha iyi maaş ve tesisler verileceği belirtildi.

Yunanistan’da yetkililer, ülkenin askeri okullarında dibi gören kayıt oranına karşı bir hamle olarak gençleri askeri okullara çekmek için yeni önlemler açıkladı. Yeni düzenlemeler arasında daha yüksek maaş, daha iyi tesisler ve kariyer gelişimi için yeni olanaklar öne çıkıyor.

Düzenlemeye göre, yüksek askeri eğitim kurumlarındaki öğrenci aylık maaşları 165 eurodan 609 euroya çıkartılacak. Astsubay Yüksek Askeri Okulları’ndaysa maaşlar 124 eurodan 249 euroya çıkartılacak. Ayrıca, öğrenim desteği ve yardım fonları iki katına çıkartılacak ve meslek liselerinden askeri okullara kabul mümkün olacak.

‘MEVCUT DURUM İLERLERSE…’

Balkan Insight’ta yer alan habere göre, bunların yanı sıra, 2030 yılına kadar askeri personele ve ailelerine destek olmak için 3 bin lojman inşa etme hedefiyle bin yeni lojmanın inşasının devam ettiği hatırlatıldı.

Resmi verilere göre, askeri okullarda kontenjanın 2020 yılında yüzde 99'u dolduğu ve bu oranın 2024'te yüzde 64'e kadar düştüğü belirtilirken, düzenlemeye ilişkin konuşan Savunma Bakanı Nikos Dendias, "Son derece önemli soruna birlikte yaklaşmaya çalıştık. Ülke için orduya gençleri çekmenin önemini ve zamanla mevcut durumun ne kadar büyük bir sorun yaratacağını daha fazla anlatmama gerek olmadığını düşünüyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN