Belediye ‘Ankara’da yemeksiz okul kalmasın’ dedi harekete geçti: Kantinsiz okullarda ‘sıcak yemek’ uygulaması başladı!

Belediye ‘Ankara’da yemeksiz okul kalmasın’ dedi harekete geçti: Kantinsiz okullarda ‘sıcak yemek’ uygulaması başladı!

Ankaralı belediyeden öğrencilere yeni bir sosyal sorumluluk projesi geldi. Kantini olmayan okullar için harekete geçen belediye ‘Ankara’da yemeksiz okul kalmasın’ dedi, kantinsiz okullarda ‘sıcak yemek’ uygulaması başladı. İşte, öğrencilere hem hijyenik hem de sağlıklı yemek imkanı sunan o uygulama…

Çankaya Belediyesi, ilçedeki kantini olmayan ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler için yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Sıcak öğle yemeği uygulaması, belediye ekipleri tarafından sağlanarak öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

cankaya-belediyesi-okullara-sicak-yemek-uygulamasi-3.jpg

UYGULAMA KAPSAMINDA 2 BİN 600 ÖĞRENCİYE HİZMET

Bu kapsamda, sıcak öğle yemeği, kantini bulunmayan 15 okulda yaklaşık 2 bin 600 öğrenciye ulaştırılıyor. Çankaya Belediyesi, öğrencilerin sağlıklı beslenmesini teşvik etmek amacıyla, her gün hijyenik bir ortamda hazırlanan yemekleri, sıcak tutan kaplarda okullara getiriyor.

cankaya-belediyesi-okullara-sicak-yemek-uygulamasi-1.jpg

HİJYENİK VE SAĞLIKLI YEMEK HAZIRLIĞI

Belediye'nin görevlendirdiği ekipler, öğrencilerin yemeklerini el değmeden hazırlayarak beslenme saatinde okullara ulaştırıyor. Uygulama, öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak amacıyla her hafta farklı bir menü ile devam ediyor.

cankaya-belediyesi-okullara-sicak-yemek-uygulamasi-2.jpg

SAĞLIKLI BESLENME İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Çankaya Belediyesi'nin bu girişimi, ilkokul çağındaki çocukların sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzenine sahip olmalarını desteklemekte büyük bir rol oynuyor. Sıcak öğle yemeği uygulaması, eğitim sürecinde öğrencilerin enerji seviyelerini artırarak, derslerde daha verimli olmalarına katkı sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN