Gazze'deki katliamda İsrail'den yeni silah: Bomba yüklü robotlar

Gazze'deki katliamda İsrail'den yeni silah: Bomba yüklü robotlar

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 7 gündür devam eden kara saldırılarında bomba yüklü robotları kullandığı öğrenildi. İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamlarda bu robotları ölü sayısını arttırmak için kullandığı belirtiliyor.

İsrail ordusunun, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki kara saldırılarında daha fazla can ve mal kaybına yol açmak için patlayıcı yüklü robotları kullandığı öğrenildi.

"UZAKTAN KUMANDA İLE YÖNETİLİYOR"

Edinilen bilgiye göre, bomba yüklü robotların, evlerin arasında hareket ettiğini ve İsrail ordusu tarafından uzaktan kumanda edildiğini, patlamanın ise yine uzaktan kumanda yöntemiyle ya da Filistinli direniş gruplarının hedef alması sonucu gerçekleştirildiği anlaşıldı.

AMAÇ: DAHA FAZLA CAN KAYBI YAŞATMAK

Robotların, bir yerleşim bölgesini yıkabilecek patlayıcı güce sahip olduğunu kaydeden kaynak, bu silahın ilk defa mayıs ayında Cibaliya Mülteci Kampı'nın karadan işgal sürecinde kullanıldığını, Filistinli direnişçilerin, içinde askerlerin olduğunu düşündükleri bir personel aracını hedef alması sonucu bölgede büyük bir patlama meydana geldiğini ve daha sonra bunun aslında bomba yüklü bir robot olduğunun anlaşıldığını dile getirdi. Bomba yüklü robotların kullanım amacının saldırılarda daha fazla can ve mal kaybına yol açmak olduğu vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN