İsveç ve Fransa'dan İsrail saldırılarına protesto

İsveç ve Fransa'dan İsrail saldırılarına protesto

İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları, İsveç ve Fransa'da protesto edildi. Filistin ve Lübnan bayrakları taşıyarak yürüyen protestocular "Özgür Filistin" sloganları attı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını protesto ederek ateşkes çağrısı yaparken Fransa'da da göstericiler Paris’in 1. bölgesindeki Masumlar Çeşmesi’nin yanında toplandı ve Paris hükümetinin Tel Aviv hükümetine desteğine son vermesini talep etti.

"KATİL İSRAİL FİLİSTİN'DEN DEFOL"

Başkentin Odenplan bölgesinde toplanan göstericiler, İsveç Parlamentosu'na doğru yürüdü. Gösteriye katılan yüzlerce kişi, "Katil İsrail Filistin'den defol", "Katil İsrail Lübnan'dan defol" ve "Acil ve şartsız ateşkes" sloganları attı.

"TANIK OLDUĞUMUZ TÜM BATI DEMOKRASİLERİNİN KATILDIĞI BİR SOYKIRIMDIR"

Gösteriye katılan İsveçli aktivist Kajsa Ekis Ekman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tanık olduklarımız sadece bir soykırım değil, tüm Batı demokrasilerinin katıldığı bir soykırım. Yani bunu sadece İsrail yapmıyor. ABD, silahların yüzde 60'ını, Almanya ise yüzde 30'unu (İsrail'e) gönderiyor." dedi.

1kapakresim-001.jpg

"İNSANLIK ÖLDÜRÜLÜYOR"

Filistin ve Lübnan destekçileri Fransa'da da sokağa çıktı. İsrail’in Gazze ve Lübnan’a saldırılarının durmasını ve Paris hükümetinin Tel Aviv hükümetine desteğine son vermesini talep eden göstericiler, “Filistin’in çocuklarını aç bırakmaya son verin” ve “Gazze’nin ve Lübnan’ın çocukları, insanlık öldürülüyor” sloganları attı.

İŞBİRLİKÇİ MACRON KORKULUĞU

Gösteride, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve yeni kabinesindeki bakanların fotoğraflarıyla korkuluklar yapıldı. Her bir korkuluğun üzerine İsrail’in Gazze’ye saldırıları sırasında Macron ve bakanlarının neler yaptığının yazıldığı afişler asıldı. Macron’u temsil eden korkuluğun afişinde, “Emmanuel Macron. Gazze: Bir yıldır İsrail’e ve ‘kendisini savunma hakkına’ koşulsuz destek. Lübnan: İsrail’e destek vermek için askeri malzemeler kullanacağım.” ifadeleri yer aldı.

1kapakresim.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN