Bu testi sadece %1’lik kısım çözüyor! Bu bardaklardan hangisinde daha çok su var! Çözmek için 8 saniyeniz var

Bu testi sadece %1’lik kısım çözüyor! Bu bardaklardan hangisinde daha çok su var! Çözmek için 8 saniyeniz var

Görselde 4 adet bardak bulunmaktadır. Bu bardakların içerisinde bir miktar su birbirinden farklı 4 ürün yer alıyor. Makas, saat, silgi, ataç gibi ürünler yer alırken bu bardaklardaki su miktarı da değişiklik gösteriyor. Peki, bu bardakların hangisinde daha fazla su var? Bu testi 8 saniyede çözen ise yüzde biri geçemiyor.

Zihninizi zorlayan ve meydan okuyan testler hafızanızı geliştirme konusunda da oldukça yararlıdır. Görsel algınızı ölçmek için bu testten yararlanabilirsiniz. Yüksek IQ'ya sahip olan insanların yalnızca %1'i doğru sonucu ulaşıyor. Oldukça basit bir soruyla geldik. Bu bardaklardan hangisinde daha fazla su var? Gelin hep birlikte yanınıza ulaşalım.

GÖZLEM BECERİLERİNİZİ KULLANIN

4 bardak suyun içerisinde yer alan farklı nesneler ile su miktarını doğru tahmin etmeniz gerekiyor. Her bir bardağın içerisinde makas, ataç, silgi ve saat gibi farklı ürünler bulunmaktadır. Hangi bardakta daha fazla su var? 8 saniyede yanıta ulaşmanız gerekiyor.

Basit bir soru gibi görünse de bu testi çözmek için gizli bir püf nokta bulunuyor. Her bardaktaki su miktarını aldanmamanız gerekiyor. Dolu ya da eşit görünse de farklı miktarlarda su oranı bulunuyor. Eğer hala yanıtı bulamadıysanız üzülmenize gerek yok. Cevap aşağıda sizi bekliyor olacak.

TESTİN YANITI

Cevap B.

Burada, suya batırılmış bir nesnenin, nesnenin hacmine eşit miktarda suyu yerinden oynattığını belirten Arşimet ilkesini hatırlarız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN