YRP'li Gülpınar’dan sokak hayvanları tepkisi: Hayatımda ilk defa bir kanunu çiğnemekle karşı karşıya kalabilirim

YRP'li Gülpınar’dan sokak hayvanları tepkisi: Hayatımda ilk defa bir kanunu çiğnemekle karşı karşıya kalabilirim

AK Parti'den ayrılıp Yeniden Refah Partisi'nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar, sokak hayvanları yasa teklifiyle ilgili konuştu. Pakete tepki göesteren Gülpınar “Barınağa götürdüğün bütün hayvanlara ötenazi yap' şeklinde bir karar alınacağına ben inanmıyorum. Diyelim ki böyle bir şey oldu. Kesinlikle bunu burada uygulatmam, buna müsaade etmem. Evet, kanundur dersiniz ama belki hayatımda ilk defa bir kanunu çiğnemekle karşı karşıya kalabilirim” dedi.

Yeniden Refah Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Şanlıurfa yerel televizyonların ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gülpınar, sokak hayvanları düzenlemesiyle ilgili şunları söyledi: “Bizim baştan beri bakış açımız çok net. Kendi evinde hayvan besleyen bir hayvansever olarak bunu net söylüyorum. Burada tabii kanunu iyi bir incelemek lazım. Bu kanun çıksın bir bakalım. Şimdi ötenazi derken barınağa götürdüğün her hayvanın ötanazisinden muhtemelen bahsetmiyorlardır. Bu ötenazi uygulaması dünyanın başka ülkelerinde de var. İngiltere’de var, bildiğim kadarıyla İsviçre’de de var.

'HAYVAN ÖLDÜRMEYİ TASVİP ETMEM MÜMKÜN DEĞİL'

Tabii ki sağlıklı, hiçbir şekilde bir sıkıntısı olmayan bir hayvanı öldürmek gibi abes bir durum olamaz. Benim onu tasvip etmem mümkün değil zaten. ‘Barınağa götürdüğün bütün hayvanlara ötenazi yap’ şeklinde bir karar alınacağına ben inanmıyorum.

Diyelim ki böyle bir şey oldu. Kesinlikle ben bunu açık söylüyorum bakın, ben bunu burada uygulatmam. Kesinlikle ben buna müsaade etmem. Evet, kanundur dersiniz ama belki hayatımda ilk defa bir kanunu çiğnemekle karşı karşıya kalabilirim. Ki inanmıyorum öyle bir şey çıkaracaklarına ama bir görelim, bakalım detayları.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN