Ünlü markanın ürünlerinde kanserojen madde çıktı! Çeyizlerin baş tacıydı, hepsi piyasadan toplanıyor

Ünlü markanın ürünlerinde kanserojen madde çıktı! Çeyizlerin baş tacıydı, hepsi piyasadan toplanıyor

Mutfak ürünlerinin başında gelen binlerce çeyiz ürününün baş tacı o üründe kanserojen madde tespit edildi. Alanlar bin pişman oldu. Hepsi piyasadan toplatılıyor. Marketlerde ve alışveriş merkezlerinde satılıyordu. İşte tüm detaylar…

Herkesin baş tacı ettiği mutfak ürünlerinin vazgeçilmez markası Alpine ürünlerinde kanserojen madde tespit edildi. Ünlü mutfak aleti üreticisi tehlikeli bulunan ürünleri derhal piyasadan topluyor. Ülke genelinde marketlerde ve alışveriş merkezlerinde satılan ürünlerin acilen toplatılmasına karar verildi.

TÜM ÜRÜNLER TOPLATILIYOR

Alınan bilgiler doğrultusunda markanın çok sayıda ürününde yasal sınırları aşan seviyelerde primer aromatik amin (PAA) tespit edilmesi ile birlikte ürünlerde toplatılma kararına varıldı. Tüketicilerin sağlığını ciddi açıda tehdit eden Bu ürünler herkese harekete geçirirken kaşık, spatula, kepçe, patates ezici gibi çok sayıda mutfak aletinin piyasadan çekilmesine karar verildi.

Alpina Mutfak aletleri 7 parça pratik döner ayaklı set : Amazon.com.tr

Müşterilerin satın aldıkları ürünleri derhal kullanmayı bırakması konusunda uyarılarda bulunan firma tüketicilerin aldıkları ürünleri fiş gerekmeksizin iade yapabileceği aktarıldı.

PRİMER AROMATİK AMİNLERİN NEDİR?

Plastik gıda ambalajlarının içerisindeki yiyeceklerle reaksiyona girerek insan sağlığını ciddi anlamda etkileyen bir madde olarak görülen primer aromatik amin (PAA), ısılı işlem görmüş yiyeceklerin plastik ambalajlarla paketlenmesi esnasında yiyeceklere geçerek insan sağlığını tehdit ediyor. Tüketicilere gıda güvenliği konusunda daha bilinçli davranarak bu bu tür riskleri en aza indirebilecek ürünleri kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Yaşanan kriz doğrultusunda Alpine marka ürünlerin toplatılmasına karar verilirken tüketicilerin sağlığını korumak adına denetimlerin arttırılması gerektiği de belirtildi. Benzer problemlerin önüne geçilebilmesi amacıyla daha sık denetim yapılarak bu tür sorunların aşılabileceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN