Ulaştırma Bakanı: Yasakçı değiliz

Ulaştırma Bakanı: Yasakçı değiliz

Instagram’ın kapatılmasına ilişkin doyurucu bir açıklama yapılmazken Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “Biz yasakçı bir zihniyete sahip değiliz. Bence niye kapatmak zorunda kaldığımızı sorgulamalıyız” dedi. “Instagram’ı kapatma sebeplerimizin genel karşılığını aldık” sözleri ise “O karşılık ne?” sorusuna yol açtı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT Ahlatlıbel Tesisleri’nde düzenlenen Ulusal Staj Programı Geleneksel Kariyer Buluşması kapsamında, 417 stajyer öğrenciyle bir araya geldi.

Uraloğlu burada yaptığı konuşmada, Instagram’ın kapatılma sürecine değindi. “Bazen, bazı olaylar o kadar hızlı gelişir ki sizin orada hızlı vaziyet almanız gerekir. Bu süreç de böyle oldu” diyen Uraloğlu “Bu konuda kamuoyundan beklediğim tepkinin çok çok altında bir tepki aldığımı söyleyebilirim. Burada uluslararası bir şirket ve onun kuralları var. Siz de bir ülkesiniz ve onun da kuralları, kanunları ve hassasiyetleri var. Burada önemli olan bir şirketin kuralları mıdır, bir ülkenin kanunları mıdır veya bir milletin hissiyatı mıdır? 60 milyona yakın sosyal medya kullanıcısının olduğu Instagram’ın dünyada ilk 10’un içinde kullanıcısının olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz yasakçı bir zihniyete sahip değiliz. Bence buraları niye kapattığımızdan ziyade, niye kapatmak zorunda kaldığımızı beraber sorgulamalıyız” şeklinde konuştu.

Sosyal medya platformlarının hiçbir kurala bağlı olmadan paylaşımları kaldırdığını söyleyen Uraloğlu “O mu yasakçı, biz mi yasakçıyız, bunu tartışabiliriz. Instagram’ı kapatma sebeplerimizin genel karşılığını sağladık, aldık” ifadelerini kullandı. Ancak yasaklama süreci ve açılma süreci dahil Bakan bu şartların ne olduğunu açıklamadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN