1 ocaktan itibaren zorunlu oluyor! Fiyat listesi belli oldu, ödemeler buradan yapılacak

1 ocaktan itibaren zorunlu oluyor! Fiyat listesi belli oldu, ödemeler buradan yapılacak

Araç sahipleri dikkat! Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi zorunlu hale geliyor! Merakla beklenen fiyat listesi belli oldu. 1 Ocak’tan itibaren zorunlu olacak. Ödemeler buradan yapılacak...

Araç sahiplerini ilgilendiren bir değişiklik duyuruldu. Yeni değişikliğin 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe gireceği bilgisi verildi.

Günboyu’nun haberine göre, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), tüm ticari araçlar için zorunlu hale getirilecek ve sistemin uygulanmasıyla birlikte akaryakıt tüketimi dijital olarak izlenecek. Sistem, yaklaşık 8 milyon aracın 713 milyar liralık akaryakıt tüketimini takip ederek, usulsüz fiş düzenlemelerinin önüne geçmeyi ve vergi kayıplarını engellemeyi hedefliyor.

SİSTEM VE UYGULAMA DETAYLARI

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ve Akaryakıt Sektöründe Uygulanması - Haber Dönüşüm

UTTS, elle plaka girişi yapılmasını imkansız hale getirerek, akaryakıt tüketiminin dijital ortamda izlenmesini sağlayacak. Bu sistem, ticari araçlarda zorunlu olarak uygulanacakken, bireysel araç sahipleri için katılım gönüllülük esasına dayanacak.

FİYAT DETAYLARI AÇIKLANDI

Sistemin uygulanmaya başlamasıyla birlikte, en çok merak edilen konulardan biri de fiyatlandırma oldu. Taşıt Tanıma Birimi (TTB) için belirlenen birim fiyatı, 1 adet için 1.810 TL (KDV hariç) olarak belirlendi. Bu bedel, taşıt sahiplerinin yetkili firmalara yaptıracağı montaj hizmetini de kapsıyor.

Yoğun trafik, araç mekanizmalarını erken yıpratıyor - Son Dakika Haberleri

ÖDEMELER VE İŞLEMLER

Montaj hizmeti bedeli ve diğer ödemeler, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi olan www.utts.gov.tr üzerinden belirtilen banka hesabına yapılabilecek.

2024 yılı için belirlenen bu birim fiyatlar, 2025 ve sonrasındaki yıllarda Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranına göre artırılacak. Yeni fiyatlar her yılın başında güncellenecek ve uygulamaya konulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN