Türkiye’yi baştan sona ilgilendiriyor! Avrupa’da yıllardır uygulanıyor! Bu tanklarla 10 tondan 100 tona kadar hasat

Türkiye’yi baştan sona ilgilendiriyor! Avrupa’da yıllardır uygulanıyor! Bu tanklarla 10 tondan 100 tona kadar hasat

Son bir yıl içerisinde ciddi boyutlara ulaşan kuraklık herkesi tedirgin ediyor. Toplu konut projeleri, villalar ve sanayi tesislerinde yağmur suyu hasadı depolama tankları da her geçen gün artıyor. 10 tondan 100 tona kadar hasat yapabilen bu tanklar herkesin kurtarıcısı oluyor.

Kuraklık endişesi nedeniyle yağmur suyu depolama tanklarında ki talep artışı da hızlı bir şekilde patladı. Şirketten yapılan açıklama doğrultusunda daha önceden kamu projelerini gündeminde yer alan yağmur suyu hasadının kuraklık endişesi nedeniyle özel sektör projelerine de dahil edildiği belirtildi.

HERKESİN GÖZÜ BU TANKLARDA

Karmod Plastik Grubu Yöneticisi Talay Öztürk, son bir yıl içerisinde toplu konut projeleri, villalar ve sanayi Tesisleri gibi pek çok sayıda alanda yağmur suyu hasadı için depolama tanklarının kullanıldığını belirtti. Yağmur suyu hasadı için depolama tanklarına talebin hissedilir oranda arttığını ifade eden Öztürk, 10 tondan 100 tona kadar tek parça yağmur suyu hasadı depolama tankları üretilebildiğini vurguladı.

su-tanki-001.jpg

AVRUPA'DA YILLARDIR UYGULANIYOR

Avrupa ülkeleri tarafından uzun yıllardır kullanılan yağmur suyu hasadı uygulamasının Türkiye'de de gündemde yer aldığını belirten Öztürk, kuraklık endişesinin bu durumu körüklediğini söyledi. Yağmur suyu hasadının okuldan hastaneye kadar kamu projelerinin uzun yıllardır gündeminde yer alan bir durum olduğunu ifade eden Öztürk, "Bazı belediyeler park ve bahçe sulaması için bu sistemi kullanıyor. Sanayi tesislerinde de bilinçli olan yatırımcılar yağmur suyu hasadını henüz inşa sürecinde projelerine entegre ediyor. Yağmur suyu hasadı işletmelere hiç maliyet olmadan suyu depolama gibi önemli bir imkan sunuyor. Yağmur esnasında boşa akıp giden su depolanarak işletmelere ekstra katkı sağlıyor." sözlerinin altını çizdi.

su-deposu-001.jpg

TOPRAĞIN GİZLİ KAHRAMANLARI

Hem işletmelerin hem de binanın ihtiyaçları doğrultusunda 10.000 litre ile 100 ton arasında üretilen yağmur suyu hasadının depolama tankları sayesinde toprak altına gömülebildiğini söyledi. Yıl boyu kimse görmeden yağmur hasadı yapılabilen bu depoların Toprak altının gizli kahramanları olduğunu ifade eden Öztürk, park, bahçe, toplu konut yeşil alanları, fabrika bahçeleri altına gömülerek kullanıldığını söyledi.

su-tanklari-001.jpg

Otopark alanında araçların oluşturduğu yük ve hareketlerin Bu durumun etkilenmediğini ifade eden Öztürk, “Yağmur suyu hasadı depolarımızın üretiminde toprak altı koşullara dayanımlı polyester hammadde kullanıyoruz. Polyester yağmur suyu depoları uzun yıllar hiç bakım gerektirmeden kullanılıyor. Aynı zamanda tam dönüşümlü özelliğe sahip. Depolama tanklarımıza suyun pompalanması için hidrofor odacıkları da yapıyoruz. Yer altında projeye göre bakım odacıkları oluşturulabiliyor. Depolara drenaj ve filtreleme sistemleri entegre edilebiliyor." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN