Türkiye Tropik iklime geçiş yapıyor! Gündüz ayrı gece ayrı yakacak: Prof. Dr. Orhan Şen uyardı

Türkiye Tropik iklime geçiş yapıyor! Gündüz ayrı gece ayrı yakacak: Prof. Dr. Orhan Şen uyardı

Hava sıcaklıkların her geçen gün arttığı bu günlerde Prof. Dr. Orhan Şen’den yeni bir uyarı geldi. Türkiye resmen tropikal iklime geçiyor. Hem gündüz hem gece ayrı sıcaklıklar yaşanacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, sosyal medya hesabı üzerinden hava durumuna ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor. Yaptığı son paylaşımında uyarılarda bulunan Şen, önümüzdeki 5 güne dikkati çekerek vatandaşları uyardı. Gece saatlerinde de aşırı sıcağa karşı hazırlığınızı yapın.

sicakk.jpg

“GECELERİ DE AŞIRI SICAK OLACAK”

Sosyal medyada paylaşım yaparak önümüzdeki 5 günü işaret eden Orhan Şen, şu bilgilere yer verdi:

“Önümüzdeki 5 gün Türkiye'de Tropik Gece bölgeleri Sarı ve Kahverengi bölgeler. Tropik gece: Gece minimum sıcaklığın 20 C üzeri olan merkezlerdir. Haritada bu geceler 25-28 C’lerdedir. Yani gecelerde aşırı sıcak. 30-40 sene önce Türkiye’de tropik gece bulmak çok zordu.”

yeni-proje-10.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN