Tapusu olup da bu belgeyi götürmeyen yandı! Artık zorunlu

Tapusu olup da bu belgeyi götürmeyen yandı! Artık zorunlu

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle birlikte, milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren önemli bir karar alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği’nde değişiklikler yaparak önemli yenilikler getirdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile Çiftçi Kayıt Sistemi’nin kullanımı ve yönetimiyle ilgili detaylar belirlendi. Yeni düzenlemeler, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini kayıt altına almak, denetlemek ve sistemi güncellemek amacıyla yapıldı.

Önemli bir değişiklik, taahhütname kapsamında olan arazilerin belirlenmesiyle ilgili oldu. Üretim yılına ait uydu görüntüleri veya tespit komisyonları tarafından belirlenecek olan bu arazilerde, mirasçılar veya hissedarlar tarafından üretim yılı içinde yapılan itirazlar dikkate alınacak. İlgili araziler için itiraz edilen hisse oranlarına göre kayıtlar sonlandırılacak.

img-9077.jpeg

Yönetmelikte yapılan bir diğer düzenleme ise, veraset yoluyla devralınan ve taahhütname ile başvurulan arazilere ilişkin. Bu durumda da hissedarlar veya mirasçılar tarafından yapılan itirazlar, ilgili arazilere ait kayıtların taahhütname süresinin sonuna kadar geçerli olmasını sağlayacak şekilde güncellenmesine neden olacak.

Tapu sicilinde kayıtlı malikin ölümü durumunda, miras hakkının tescil edilmemiş araziler için de benzer bir süreç işleyecek. Bu durumda, mirasçılık belgesi talep edilecek. Yeni düzenleme ile birlikte, hissedarlar veya mirasçılar arasında hisse oranlarının belirsiz olduğu durumlarda da tüm hissedarlarla kira sözleşmesi veya taahhütname talep edilecek. Bu sayede, tapu sahiplerinin haklarının korunması ve güçlendirilmesi hedefleniyor.

ÇKS kayıtlarıyla ilgili detaylı bilgilere www.emlakmuzayede.com.tr adresinden veya 0212 608 15 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN