Ormanları ve tarım alanlarını tehdit eden süreç başlatıldı: Yatağan Termik Santrali için yeni kömür ocağı projesi

Ormanları ve tarım alanlarını tehdit eden süreç başlatıldı: Yatağan Termik Santrali için yeni kömür ocağı projesi

Muğla'da Yatağan Termik Santrali’ne hammadde sağlamak amacıyla Menteşe'nin Bayır Mahallesi'nde yapılacak kömür ocağı için 99 milyon 328 bin TL yatırım bedeli ile ÇED süreci başlatıldı.

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi’nde, Yatağan Termik Santrali’ne hammadde sağlamak amacıyla yapılacak yeni kömür ocağı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı. Projenin yatırım bedeli 99 milyon 328 bin TL olarak belirlendi.

Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından planlanan proje, Menteşe'nin Bayır Mahallesi Damlıca mevkisinde yer alacak. 26 Temmuz’da başlatılan ÇED süreci ile projenin çevresel etkileri değerlendirilecek.

ORMAN ALANI VE TARIM ARAZİSİ KAPSAMINDA

Proje sahası, Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “Orman Alanı” ve “Tarım Arazisi” olarak işaretlenmiş bölgeleri kapsıyor. En yakın yerleşim yerleri ise kuş uçuşu mesafesiyle 1,7 kilometre uzaklıktaki Salihpaşalar ve 3 kilometre mesafedeki Bayır Mahallesi.

TERMİK SANTRALDE HAMMADDE OLARAK KULLANILACAK

ÇED dosyasında belirtilen bilgilere göre, ortalama 2073 kcal/kilogram alt ısıl değere sahip olacak kömür, Yatağan Termik Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 3x210 megavat gücündeki Yatağan Termik Santrali’nde hammadde olarak kullanılacak. Projenin yatırım bedeli ise 99 milyon 328 bin TL olarak açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN