20 milyon öğrenci için yarın ders zili çalacak

20 milyon öğrenci için yarın ders zili çalacak

Türkiye genelinde 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yeni eğitim-öğretim yılı yarın başlıyor. 74 bin okul ve 750 bine yakın derslikte ilk ders zili çalacak. Yeni dönem, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi' temasıyla dersler başlayacak. Eğitim yılıyla birlikte, öğrenciler için önemli yenilikler ve tatil tarihleri de duyuruldu.

Yarın, Türkiye genelinde 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. Yaz tatilinin ardından 74 bin okul ve 750 bine yakın derslikte ders zili çalacak.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla hazırladığı açılış dersiyle başlayacak.

Yeni eğitim yılıyla birlikte okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler için 2-3 Eylül tarihlerinde uyum eğitimi düzenlendi. Ortaokula başlayacak öğrenciler içinse bu hafta okula uyum rehberlik çalışmaları yapılacak.

Yeni müfredat çerçevesinde "beceri örgüsü" temelli ders kitapları kullanılacak.

Ayrıca, ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak belirlenecek. Bakanlık, okul ve aile işbirliğini güçlendirmek amacıyla "Velivizyon" adlı yeni bir platform da hayata geçirdi.

VELİLER RANDEVUSUZ OKULA GELEMEYECEK

Geçtiğimiz yıl başlatılan ülke genelinde ortak sınav uygulaması bu yıl genişletilerek 7. ve 10. sınıflara da uygulanacak. Ayrıca, sınıf annesi uygulamasına bu yıl da izin verilmeyecek ve veliler randevusuz olarak okula gelemeyecek. Sınıflarda cep telefonu kullanımı yasağı ise devam edecek.

TATİLLER VE EĞİTİM TAKVİMİ

Birinci dönem ara tatili 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılacak. Birinci dönem 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek ve yarıyıl tatili 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayarak 31 Ocak 2025 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN