Muğla’daki orman yangınında ikinci gün: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Muğla’daki orman yangınında ikinci gün: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangını, Sarnıç, Bağyaka ve Akbük mahalleleri arasında sürüyor. Gece boyunca devam eden havadan ve karadan müdahaleye sabah saatlerinde takviye ekipler katıldı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale gece boyunca havadan ve karadan sürdü. Denizova Mahallesi Sarnıç mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle dün öğle saatlerinde çıkan yangın devam ediyor.

yangin-1.jpg

Yangın, Sarnıç, Bağyaka ve Akbük mahalleleri arasında etkili oluyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte söndürme çalışmalarına çok sayıda takviye uçak ve helikopter yeniden destek vermeye başladı.
Yer ekipleri yangın etrafında açılan şeriflerde metrelerce uzunlukta hortum serdi.

mugla-yangin.jpg

Gece boyunca alevlerle mücadele eden yangın söndürme ekipleri sabah dağıtılan kumanyayla açtıklarını giderdi.

mugla-yangin1.jpg

Alevlerin yok ettiği arı kovanları ve yangından zara gören bağ evinin durumu gün ağarınca daha net ortaya çıktı. Arazinin büyük bölümünün sarp ve kayalık olması nedeniyle söndürme çalışmalarında hava araçları büyük rol oynuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN