Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? İşte 8 Eylül hava durumu

Meteoroloji yeni verileri yayınladı! Bugün hava nasıl olacak? İşte 8 Eylül hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8 Eylül verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte 8 Eylül Pazar Türkiye geneli hava durumu…

8 Eylül'de Türkiye genelinde hava durumu çeşitlilik gösteriyor. Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava koşulları hakim olurken, bazı bölgelerde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar etkili olacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege'nin kuzeydoğusu, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

h.jpg

YAĞIŞLAR VE KUVVETLİ RÜZGARLAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, özellikle Batı Karadeniz (Bolu hariç), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Sivas’ın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı risklerine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

hh.jpg

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu hava, kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara dönüşecek. İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kısa süreli kuvvetli esmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi: Genel olarak az bulutlu olan hava, iç kesimlerde yer yer parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğleden sonra Kütahya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olabilir.

Akdeniz Bölgesi: Az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinde ise parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Öğleden sonra Göller Yöresi ve Doğu Akdeniz’de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Toroslar Mevkii’nde yağışların kuvvetli olması olası.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu hava, güney ve kuzeydoğuda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla geçecek. Sivas'ın doğu ilçelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu hava, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara dönüşecek. Özellikle öğleden sonra bölgede kuvvetli yağışlar görülebilir.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu hava, kuzey ve batısında yer yer çok bulutlu olacak. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde bu bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olabilir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Genel olarak az bulutlu ve açık, kuzey ve batısında yer yer parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına göre, yağışlı hava koşullarında ve kuvvetli rüzgarlarda dikkatli olunması ve tedbirlerin alınması önem taşıyor. Hava durumunu güncel olarak takip etmek faydalı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN