Ormanlarda kaçak yapılar doğrudan yıkılacak: Resmi Gazete'de yayımlandı

Ormanlarda kaçak yapılar doğrudan yıkılacak: Resmi Gazete'de yayımlandı

Devlet ormanlarında kaçak olarak yapılan tesis ve binalar, ekilen ve dikilen yerler ile mahsullerine artık hiçbir karara gerek olmaksızın el konulacak, yıkılmak ve sökülmek suretiyle ortadan kaldırılacak. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ormanlarda kaçak yapılar artık karara gerek olmadan doğrudan yıkılacak. Orman Genel Müdürlüğü'nün Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve orman kanununun 17. maddesinin 2. fıkrasının uygulanmasına ilişkin esasları belirleyen yönetmeliğine göre, bu yapıların yıkım işlemlerine ait yapılan tüm masraflar şüpheliden tahsil edilecek.

Açma, işgal ve faydalanma ile dikim ve ekim yapılmak suretiyle işlenen suçlarda, suça konu fiilin başlangıcından itibaren Cumhuriyet savcısına bilgi vermek suretiyle olaya müdahale edilecek.

KARARA GEREK OLMADAN YIKILACAK

İzinsiz her türlü dikim ve ekim yapılan yerler ile yapı ve tesise inşa aşamasında olanlar da dahil olmak üzere, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, Orman Genel Müdürlüğü tarafından derhal yıkılması veya ortadan kaldırılması esas olacak.

Ancak söz konusu yapı ve tesisler, ihtiyaç görüldüğü takdirde orman kanunu kapsamında ormancılık hizmetlerinde kullanılabilecek.

Uzmanlara göre, Orman Genel Müdürlüğü'nün bu yeni yönetmeliği, ormanlarımızın korunması için atılmış önemli bir adım. Ancak, bu yönetmeliğin etkin bir şekilde uygulanması ve denetimlerin sıklaştırılması büyük önem taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN