İstanbullular eve kapanmayın! Eylül ayı İstanbul etkinlikleri belli oldu: Konser, sergi, festival...

İstanbullular eve kapanmayın! Eylül ayı İstanbul etkinlikleri belli oldu: Konser, sergi, festival...

İstanbul'da yaşayanlar, eve kapanmayın! Eylül ayı İstanbul etkinlikleri açıklandı! Konser, sergi, festival... İşte Eylül ayı etkinlik listesi...

Eylül ayında İstanbul, sanatseverler için adeta bir kültürel şölen sunuyor. Şehir, yazdan sonbahara geçişin coşkusunu sergilerden konserlere, festivallerden tiyatro gösterimlerine kadar birbirinden zengin etkinliklerle taçlandırıyor. Bu kapsamda, sanatseverler için dolu dolu bir ay yaşanacak. Sergilerden tiyatro sahnelerine, Harbiye Açıkhava konserlerinden caz festivallerine kadar birçok alanda yeni etkinlikler kapılarını açıyor.

HARBİYE AÇIKHAVA KONSERLERİ EYLÜL AYINDA COŞKUYU ZİRVEYE TAŞIYOR

Harbiye Açıkhava konserleri başlıyor

Harbiye Açıkhava sahnesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Eylül ayında müzikseverleri ağırlamaya devam ediyor. 2024 Eylül takviminde dünya çapında ünlü isimler sahne alacak. Bu müzik şöleninin ilk durağı 21 Eylül’de Gipsy Kings by Andre Reyes konseri olacak. Ardından sırasıyla 22 Eylül’de Buika, 23 Eylül’de Sibel Can ve Hüsnü Şenlendirici sahne alacak. 24 Eylül'de Gökhan Türkmen, 25 Eylül'de Hayko Cepkin, 26 Eylül'de ise Murat Boz hayranlarıyla buluşacak. Eylül ayının sonuna doğru, 27 Eylül'de Hakan Altun, 28 Eylül'de Yaşar ve 30 Eylül’de Emel Sayın konserleriyle müzikseverler unutulmaz anlar yaşayacak.

İSTANBUL’UN ÖNE ÇIKAN SERGİLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Muhteşem Beyoğlu Tarihi - Grand Pera

Eylül ayında sanat galerileri, dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini İstanbul’a getiriyor. Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşen Georg Baselitz – Son On Yıl sergisi, usta sanatçının büyük boyutlu eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, Baselitz’in 65 yıllık kariyerine ışık tutan yaklaşık 100 eser ile ziyaretçilerini karşılıyor. 2 Şubat 2025’e kadar ziyaret edilebilecek olan bu sergi, modern sanat meraklıları için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

Beyoğlu Grand Pera’da 28 Eylül – 26 Ekim tarihleri arasında açılacak olan Frida Kahlo’nun Günlükleri sergisi ise sanatseverleri Kahlo’nun dünyasına davet ediyor. Frida Kahlo’nun hayatına dair notlar ve eserleriyle sanatçının içsel yolculuğunu keşfetme imkanı sunan bu sergi, İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin önemli etkinlikleri arasında yer alıyor.

Bir diğer dikkat çekici sergi ise Pablo Picasso – Resimden Seramiğe Bir Serüven olacak. 28 Eylül’de Beyoğlu Atatürk Kültür Merkezi’nde açılacak olan sergi, ünlü sanatçının resimden seramiğe uzanan yaratıcılığını gözler önüne seriyor. 31 Aralık’a kadar sanatseverleri ağırlayacak olan bu sergi, Picasso’nun çok yönlü sanatsal evrimini keşfetme fırsatı sunuyor.

Son olarak, Casa Botter’de düzenlenen Solo Botter: Komet sergisi de 18 Eylül 2024 – 12 Ocak 2025 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Sanatçı Komet’in politik figürler ve minimalist çalışmalarına yer verilen bu sergi, sanatseverlere disiplinlerarası bir deneyim sunuyor.

EYLÜL AYINDA İSTANBUL’DA FESTİVALLER VE ETKİNLİKLER

Ataköy Marina Açık Hava Sahnesi, Motive Konseriyle Açıldı - Haberpoint.com - Son dakika haberler - Haber Point - Mobil

İstanbul’un Eylül ayı festival takvimi de oldukça zengin. 15 ve 22 Eylül’de Ataköy Marina Açıkhava Sahnesi’nde düzenlenecek olan Urban Sundays, deniz manzarası eşliğinde açık hava pikniği ve konser deneyimi sunuyor. Oğuzhan Koç ve Simge’nin sahne alacağı bu etkinlik, katılımcılara eğlenceli anlar vaat ediyor.

Bir diğer dikkat çekici festival ise Rooftop Festival olacak. 21 Eylül’de İstanbul’un farklı teraslarını müzik ve eğlence ile buluşturacak olan festival, şehir manzaraları eşliğinde unutulmaz bir deneyim sunacak.

Doğa ve macera tutkunları için ise 21-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan OutdoorFest, Nefes Orman’da katılımcıları off-road, binicilik ve doğa etkinlikleriyle buluşturacak. Aynı tarihlerde Yüksek Sadakat ve Can Ozan gibi isimlerin sahne alacağı Festibağ Festivali de İstanbul’da renkli anlar yaşatacak.

Eylül ayının sonunda, 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek İstanbul Cocktail Festival ise Türkiye’nin dört bir yanından kokteyl barları ve miksolojistleri bir araya getirerek, katılımcılara kokteyl yapımını öğrenme fırsatı sunacak.

EYLÜL AYI KONSERLERİ: UNUTULMAZ PERFORMANSLAR

MZV Gençlik Zirvesi 2 Bini Aşkın Gencin Katılımıyla Zorlu PSM'de Gerçekleşti - Sivil Alan

Eylül ayında klasik müzikten caza, birçok unutulmaz performans İstanbul sahnelerinde sanatseverlerle buluşacak. 20 Eylül’de Ülker Spor ve Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek olan José Carreras konseri, ünlü tenorun Türkiye’deki son performansı olacak.

Caz tutkunları için ise 26 Eylül’de Kerem Görsev Trio, Zorlu PSM’de sahne alacak. Aynı tarihte Ata Demirer’in sahneleyeceği Ata Demirer Gazinosu, Türk müziği ve komediyi bir araya getirerek izleyicilere kahkaha dolu anlar yaşatacak.

Son olarak, 29 Eylül’de Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne alacak olan Mariinsky Orkestrası, dünyaca ünlü orkestra şefi Valery Gergiev yönetiminde klasik müzikseverlere unutulmaz bir akşam sunacak.

EYLÜL AYI TİYATRO SAHNESİNDE NELER VAR?

Eylül ayında tiyatro sahneleri de birbirinden iddialı yapımlarla dolu. 19 Eylül’de Dada Salon Kabarett’te sahnelenecek olan Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası: Metres, izleyicileri interaktif bir polisiye hikayesine dahil ediyor.

Ayrıca, Hamiyet adlı oyun da aynı tarihte Maximum UNIQ Açıkhava’da sahnelenecek. Bu etkileyici yapım, bir işçi mahallesinde geçen zorlu bir hayatı konu alarak izleyicilere duygusal bir deneyim sunuyor.

21 Eylül’de Zorlu PSM’de sahnelenecek olan Amadeus, Mozart ve Salieri’nin sıra dışı hikayesini anlatırken, 25 Eylül’de yine Maximum UNIQ Açıkhava’da sahne alacak olan Aydınlıkevler, komedi ve dramı bir araya getirerek izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN