Mersin’de 85 yaşındaki makine kaşifi! ‘Otomobil tutkusu’ diyerek başladı istihdam makinelerine kadar uzandı:İhtiyaca göre üretim

Mersin’de 85 yaşındaki makine kaşifi! ‘Otomobil tutkusu’ diyerek başladı istihdam makinelerine kadar uzandı:İhtiyaca göre üretim

Mersin’de yaşayan 85 yaşındaki Hayri İnce, otomobil tutkusuyla çıktığı yolda makine kaşifi oldu. Bu zamana kadar birçok buluşa imza atan İnce, buluşlarını yeni nesle teşvik etmek için bir okula bağışladı…

Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Resul köyünde yaşayan 85 yaşındaki emekli öğretmen Hayri İnce, yıllardır yapmış olduğu buluşlarla tanınıyor. Kendisine "makine kaşifi" denilen İnce, otomobil yapma hayaliyle başladığı yolculukta birçok teknolojik buluşa imza attı.

Küçük yaşta tamircinin yanında çalışmaya başlayan İnce, teknik becerilerini geliştirerek öğretmenlik mesleğini seçti. Bu süreçte kendi imkanlarıyla lastik üretiminden torna makinesi yapımına kadar çeşitli projeler gerçekleştirdi.

yeni-proje-1.jpg

İSTİHDAMA YÖNELİK MAKİNELER

İnce, zamanla yaptığı buluşlardan ticari kazanç sağlayamayınca ihtiyaç duyduğu makineleri üretmeye başladı. Çamaşır makinesinden pil kızartma makinesine kadar farklı alanlarda çözümler üretti.

yeni-proje-3.jpg

Yaşı ilerledikçe buluşlarını gelecek nesillere aktarmak isteyen İnce, buluşlarını Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir okula bağışladı. Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sergilenen buluşlarıyla gençlere ilham olmayı amaçlıyor.

GELECEK İÇİN UMUDUNU KORUYOR

Bugüne kadar maddi kazanç elde edemeyen İnce, yaptığı buluşların gençler için yeni fırsatlar yaratmasını umut ediyor. İnce, "Aklıma ne geldiyse yapıyorum. Yaptığım makineler gençlere örnek teşkil edecek" diyor.

yeni-proje-2.jpg

Şu anda bir deprem aleti üzerinde çalışan İnce, gelecek için yeni projeler üretmeye devam ediyor. Patent başvurusu yapmayan İnce, teknolojiye olan katkılarını sürdürmeye kararlı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN