Marmara Denizi'nde batan gemiden son video! 6 kişilik mürettebat için zamana karşı yarış

Marmara Denizi’nde seyir halindeki 'Batuhan A' adlı kuru yük gemisi olumsuz hava koşulları nedeniyle sabah saatlerinde battı. Gemide bulunan 6 kişilik mürettebat için sahil güvenlik ekipleri, "Kimse var mı?" anonslarıyla fırtınalı denizde gemicileri aramaya devam ederken, geminin son seferinin görüntüsü de ortaya çıktı.

Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine yük taşırken saat 06.32’de acil durum sinyali bildiren ve saat 07.12'de sinyal kesilen 69 metrelik Batuhan A adlı kargo gemisinin 6 kişilik mürettebatı için arama kurtarma çalışması 275 personelle devam ediyor.

GEMİNİN SON GÖRÜNTÜLERİ

Bin 250 ton mermer tozu yüklü gemi, Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'ndaki Badalan Limanı'ndan ayrılmadan önce güvenlik kameralarınca kaydedildi. Güvenlik kamerası kayıtlarında dün akşam saatlerinde limanda bekleyen "Batuhan A" gemisi görülüyor.

'KİMSE VAR MI? ANONSLARIYLA ARIYORLAR

Öte yandan bölgede arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdüren Sahil güvenlik ekipleri, bir boş can salı ile gemiye ait boş can simidi buldu. Sahil güvenlik ekipleri, "Kimse var mı?" anonslarıyla fırtınalı denizde gemicileri arıyor.

Batan geminin Balıkesir Bandırma ilçesindeki bir denizcilik firmasına bağlı olduğu, firma sahibinin de gemide olduğunun değerlendirildiği, kardeşinin ise Karacabey Kurşunlu bölgesindeki arama kurtarma çalışmasına katıldığı öğrenildi.

2021'DE KARAYA OTURMUŞTU

“Batuhan A” isimli kargo gemisi 4 Nisan 2021’de de Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesindeki limana yanaşmaya çalıştığı sırada karaya oturmuş, kurtarma çalışması gerçekleştirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN