Maliye ve MASAK'tan fenomenlere özel ekip! Listede 3 bin kişi var

Maliye ve MASAK'tan fenomenlere özel ekip! Listede 3 bin kişi var

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal medya fenomenlerine yönelik vergi denetimini hızlandırdı. Vergi müfettişlerinden oluşan özel ekip, son 4 yılda sosyal medya üzerinden gelir elde eden ve vergi yükümlülüğünü yerine getirmeyen 3 binin üzerinde mükellefi tespit etti. Bu mükelleflerden 100'den fazlası hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Dilan Polat ve Engin Polat ile başlayan soruşturmalar, diğer fenomenleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Vergi müfettişleri, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu uzmanlarından oluşan özel ekip fenomenlerin vergi kayırlarını inceleyerek şüpheli işlemleri tespit ediyor.

MASAK DEVREDE

Yapılan incelemelerde, şüpheli işlemlerin 2020 yılında başladığı ve son 4 yılda yoğunlaştığı belirtiliyor. Kara para şüphesi ortaya çıktığında ise MASAK devreye giriyor ve suç gelirlerinin aklanması boyutuyla inceleme yapıyor. Suç unsuru tespit edildiğinde savcılığa bildiriyor.

ppppp.jpg

HESABI KAPATMAK İŞE YARAMIYOR

Uzmanlar, incelemelerde takipçi sayısının değil kara para trafiğinin esas olduğunu söylüyor. Hesabı kapatsalar dahi geriye dönük bütün hareketlerin incelenebileceğini belirtiyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN