Kentin yapaylığından uzak, zamanı durduran köy! Rum mimarisinden izler taşıyor: Ege’ye giden akın ediyor

Kentin yapaylığından uzak, zamanı durduran köy! Rum mimarisinden izler taşıyor: Ege’ye giden akın ediyor

Burası kentin yapmacıklığından uzak, zamanı durduran bir köyü. Rum mimarisinden izler taşıyan köy, doğal yapısı ve havasıyla kendine hayran bırakırken Ege’ye yolu düşen de buraya uğramadan yapamıyor…

Aydın’ın Söke ilçesindeki bu köy doğal yapısı, kalabalıktan uzak oluşu ve sakin tarzıyla adeta kente meydan okuyor. Mimarisinde Rum izleri taşıyan ve köklü bir geçmişi olan köyü gelin yakından tanıyalım...

Doğanbey Köyü, Aydın'ın Söke ilçesinde, tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip. Kurtuluş Savaşı döneminde gerçekleşen mübadele sonrasında Rumlar tarafından kurulan bu köy, günümüzde Türk ve Rum mimarisinin enfes örneklerini barındıran bir açık hava müzesine dönüşmüş durumda. Köy, "Eski" ve "Yeni" olarak iki ayrı bölgeye ayrılarak günümüze ulaşmıştır.

GEÇMİŞİN İZLERİNİ TAŞIYAN DOĞANBEY KÖYÜ MÜZESİ

Doğanbey Köyü Müzesi, çevresindeki doğal yaşamı ve köyün tarihini ziyaretçilere sunan önemli bir noktadır. Dondurulmuş hayvan figürleri ile dikkat çeken müze, her gün ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

aydin-soke-doganbey-koyu-2.jpg

GELENEKSEL RUM MİMARİSİ

Köy, geleneksel Rum mimarisiyle öne çıkar. Tarihi taş evler, ahşap pencereler ve çatılarındaki kiremitler, Doğanbey'in benzersiz atmosferini yansıtır. Köyde hala geleneksel yaşam tarzını sürdüren haneler bulunmaktadır, ziyaretçiler burada geçirdikleri zamanı huzurlu ve keyifli bir şekilde değerlendirirler.

aydin-soke-doganbey-koyu-3.jpg

DOĞANBEY KÖYÜ’NE ULAŞIM

Doğanbey Köyü'ne ulaşmak için Söke'nin Didim-Milas/Bodrum karayolunda ilerleyip Priene ve Eski Doğanbey tabelalarını takip etmek gerekmektedir. Köy, temiz havası ve huzurlu ortamıyla yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

aydin-soke-doganbey-koyu-4.jpg

TURİSTLERİN GÖZDESİ

Doğanbey Köyü, yaz aylarında özellikle İstanbulluların tercih ettiği bir destinasyondur. Özellikle tatil sezonlarında, tatilcilerin 5 bin kişiyi aşan günlük ziyaretleriyle yoğun ilgi görmektedir. Köyden ayrılan her ziyaretçi, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla memnuniyetle ayrıldığını belirtmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN