İBB duyurdu! O tarihte toplu taşıma ücretsiz olacak: O saatlerde ödeme alınmayacak

İBB duyurdu! O tarihte toplu taşıma ücretsiz olacak: O saatlerde ödeme alınmayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarih vererek duyurdu. O tarihte toplu taşıma araçlarına binenler o saatlere denk gelirse yol parası derdini düşünmeyecek! İstanbullulara ücretsiz toplu taşıma müjdesi...

İstanbullulara güzel haber geldi. O tarihte toplu taşıma araçlarına binen ücret ödemeyecek. Tarih ve saat verildi. İstanbul’da trafikte yeni önlemler alınacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 9 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte toplu ulaşımda önemli tedbirler alacak. Yapılan açıklamaya göre, pazartesi günü 06.00-16.00 saatleri arasında İBB’ye bağlı bilet entegrasyonuna dahil olan toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Okul servislerine yeni düzenleme geliyor! İBB önerdi, gözler UKOME toplantısına çevrildi... O ücret artık istenmeyecek! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

17 BİN SERVİS ARACI TRAFİKTE OLACAK

İBB'nin açıklamasına göre, okulların açıldığı ilk gün, kentte 17 bin okul servisi trafiğe çıkacak. Bu yoğunluğa hazırlık amacıyla İBB yetkili birimleri 3 gün boyunca nöbet tutacak ve kent içi kameralarından İstanbul trafiğini izleyerek tıkanan arterlere anında müdahale edilecek. Okul servis araçları ayrıca İSPARK'ın hizmetlerinden ilk gün ücretsiz faydalanacak.

İBB Meclis'i onayladı: İETT'nin 2024 bütçesi 29 milyar 400 milyon TL oldu - Medyascope

TOPLU TAŞIMAYA EK SEFERLER GELİYOR

Okulların açılmasıyla birlikte İETT, her gün 1716 ek sefer düzenleyecek. Metro İstanbul da 435 ilave sefer planladIğı belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Ayrıca okulların açılmasıyla birlikte ilk 2 gün okul servis araçları, arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacak. İDO'nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcular ücretsiz seyahat edecek."

TRAFİK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Şehir Hatları, kış tarifesine geçerken, 113 ekipten oluşan 259 zabıta personeli okullarda trafik denetimi ve yönlendirme görevini üstlenecek. İstanbul'da öğrencilerin okullarına güvenli ve sorunsuz ulaşabilmesi için geniş çaplı güvenlik ve trafik önlemleri alınacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN