Kaymakam olamayınca çoban oldu! 12 koyunla başladı, 100 koyuna ulaştı: Diplomalı çoban yeniden sınava hazırlanıyor

Kaymakam olamayınca çoban oldu! 12 koyunla başladı, 100 koyuna ulaştı: Diplomalı çoban yeniden sınava hazırlanıyor

Artvin’de yaşayan Mustafa Özer, en büyük hayali olan kaymakam olamayınca çoban oldu. 4 yıldır çobanlık yapan ve işe 12 koyunla başlayan Özer, şimdilerde 100 koyuna ulaşmış olsa da hayallerinden vazgeçmedi. Bir yandan hayvanlarıyla ilgilenen Özer bir yandan da en büyük hayali kaymakamlığın peşinden koşarak yeniden sınava hazırlanıyor…

Artvin’in Yusufeli ilçesinde, kaymakamlık hayalini gerçekleştiremeyen Mustafa Özer, dönüşüm yolculuğuna çobanlık yaparak devam ediyor. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Sosyoloji bölümlerinden mezun olan Özer, 4 yıl içinde koyun sayısını 12’den 100’e çıkardı.

2 DİPLOMA VE 6 AYLIK DİL EĞİTİMİNE SAHİP

32 yaşındaki Mustafa Özer, Ankara doğumlu. İki üniversite diplomasına ve yurtdışında 6 aylık dil eğitimine sahip olan genç, kaymakamlık için girdiği sınavın mülakat aşamasında elenince memleketi Artvin’e geri dönmek zorunda kaldı. Eğitim hayatının ardından, köy yaşamına dönerek yeni bir başlangıç yaptı.

kaymakam-olmak-isterken-coban-olan-mustafa-ozer-1.jpg

HAYVANLARINI OTLATIRKEN SINAVA DA HAZIRLANIYOR

Mustafa Özer, 2020 yılında 12 koyun alarak başladığı hayvancılık serüvenine, tarım ve hayvancılığa olan sevgisini ekleyerek devam etti. 4 yıl içinde sürüsünü 100 koyuna çıkartan Özer, her gün koyunlarını Çamlıbel Yaylası’nda otlatıyor. Aynı zamanda, kaymakamlık sınavlarına hazırlanmaya da devam ediyor.

kaymakam-olmak-isterken-coban-olan-mustafa-ozer-2.jpg

Koyunlarını otlatırken kaymakamlık hayalini hala sürdüren Mustafa Özer, “Bir memleket sevdasıyla köyüme döndüm. Tarım ve hayvancılığa aşığım. Bugün 100 civarında koyunla devam ediyorum,” dedi. Özer, hem hayvancılık yaparak yaşamını sürdürüyor hem de gelecekteki hayalleri için mücadele ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN