Instagram’a erişim engellendi! Sebebi şoke etti: Instagram’a neden erişemiyorum?

Instagram’a erişim engellendi! Sebebi şoke etti: Instagram’a neden erişemiyorum?

Sabah saatlerinde Instagram’a getirilen erişim engeli nedeniyle birçok kullanıcı neye uğradığını şaşırdı. Ama esas şaşkınlık engelin nedenini öğrenince oldu. Sosyal medya ikiye bölündü. Kimi destekledi kimi küplere bindi...

Instagram uygulamasına giren kullanıcıları şaşkına döndü. Birçok kullanıcı başta erişemediği için çöktüğünü düşündü, ancak sebebini öğrenince birçoğu şaşkına döndü.

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

Türkiye'de 2 Ağustos 2024 itibarıyla popüler sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulanan bu engel, kullanıcıların platforma erişimde zorluk yaşamasına neden oldu. Birçok kullanıcı platformun çöktüğünü düşünürken nedenini öğrenince şaşkına döndü.

ERİŞİM ENGELİ NEDEN GETİRİLDİ?

BTK'nın sitesinde yapılan sorgulamalarda, Instagram'a erişim engelinin katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle uygulandığı görüldü.

Kullanıcılara sabah sürprizi: Instagram'a erişim engeli - Resim : 1

INSTAGRAM'A NASIL ERİŞİLİR?

Kullanıcılar, VPN ve farklı sunucular aracılığıyla Instagram'a erişmeye çalışırken, engelin ne kadar süreceği konusunda belirsizlik devam ediyor.

Erişim engeli getirilen Instagram'a VPN veya farklı sunucular üzerinden girmek mümkün olabilir.

INSTAGRAM ERİŞİMİNE ENGEL GAZZE Mİ?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre ise konu Gazze ile ilgili. İletişim Başkanlığı Instagram'ın Gazze ve suikaste uğrayan Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğini belirtmişti. Bu açıklamaların hemen ardından Instagram'a erişim engeli kararı alındı. Türkiye'den Instagram'a giriş artık kısıtlanmış durumda. Sosyal medya ikiye bölündü. Kullanıcıları bir kısmı kararı desteklerken, bir kısmı da küplere bindi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN