İlkan Karaman'ın ölümüne neden olan sürücünün ifadesi ortaya çıktı: "Alkollüydüm, üzgünüm"

İlkan Karaman'ın ölümüne neden olan sürücünün ifadesi ortaya çıktı: "Alkollüydüm, üzgünüm"

Türk basketbolunun yetiştirdiği önemli isimlerden İlkan Karaman, trafik kazası geçirdi. Datça'da yolun karşısına geçmeye çalışırken, Emre Ali Önder yönetimindeki bir otomobil Karaman'a çarptı. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen Karaman kurtarılamadı. Kaza sonrası gözaltına alınan Emre Ali Önder, savcılıktaki ifadesinde alkollü olduğunu itiraf etti. Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirten Önder, tutuklandı.

Eski milli basketbolcu İlkan Karaman'ın hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Kazanın sorumlusu olduğu belirlenen Emre Ali Önder'in savcılıktaki ifadesi kamuoyuna yansıdı. Önder, kazanın gerçekleştiği gece evinde 2 bira içtiğini ve daha sonra annesinin uyku ilacını almak için yola çıktığını belirtti.

Önder, ifadesinde, kazanın nasıl gerçekleştiğini şu şekilde anlattı:

"Araçla Reşadiye Mahallesi'ndeki kavşağa geldiğimde ışıklardan geçeceğim için frene bastım. Frene basmamla birlikte araç kaymaya başladı. Refüje çarptım ve direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride doğru geçtim. Bu sırada olay yerinde yaya olarak bulunan tanımadığım, ismini sonradan öğrendiğim bir kişinin hayatını kaybettiğini öğrendim. Kazadan sonra olay yerine vatandaşlar gelip, bizimle ilgilendi. Yaralandığım için Datça Devlet Hastanesi'ne gittim. Amacım, olay yerinden kaçmak değildi. Hastanedeyken polis ekipleri geldi ve beni yakaladılar. Kaza anında alkollüydüm. Yaşananlar için üzgünüm."

NE OLMUŞTU?

İzmir'de yaşayan, Basketbol Süper Ligi'nde yıllarca birçok takımda forma giyen, aynı zamanda bir dönem A Milli Takım'da oynayan İlkan Karaman, Muğla'nın Datça ilçesinde ev kiralamıştı. Buradaki bir akaryakıt istasyonunun önünden önceki gün saat 02.30 sıralarında yolun karşısına geçmek isteyen Karaman'a inşaat mühendisi Emre Ali Önder'in kullandığı otomobil çarptı. Kazada yaralanan Karaman, kaldırıldığı Marmaris Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı. Kazanın ardından otomobili terk ederek ayrılan Önder, 2 saat sonra Datça Devlet Hastanesi'nin önünde yakalandı.

Muayenesinde 1.16 promil alkollü olduğu belirlenip gözaltına alınan Emre Ali Önder, polisteki işlemleri sonrası tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN