Hobi olarak biriktirmeye başladı, 22 yıldır yapıyor! Hakimden savcısına kadar ona geliyorlar: Çok büyük ilgi gördü

Hobi olarak biriktirmeye başladı, 22 yıldır yapıyor! Hakimden savcısına kadar ona geliyorlar: Çok büyük ilgi gördü

Öncesinde hobi olarak biriktirmeye başladı! Bu işe bağlandı ve tam 22 yıldır yapıyor! Hakimden savcısına kadar herkes ona geliyor! İlgi ise büyük...

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde kundura tamirciliği yapan Halit Peker, 22 yıl önce hobi olarak başladığı vesikalık fotoğraf biriktirme tutkusunu genişleterek, bugün yaklaşık 3.500 fotoğraftan oluşan dikkat çekici bir arşiv oluşturdu. Peker'in koleksiyonu, bölgedeki birçok vatandaş tarafından biliniyor ve kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını ondan talep edenler bile oluyor.

22 YILLIK HOBİ: VESİKALIK FOTOĞRAF KOLEKSİYONU

Sivrihisar’da uzun yıllardır kundura tamirciliği yapan Halit Peker, müşterilerinden vesikalık fotoğraflarını toplamaya 22 yıl önce hobi olarak başladı. Zamanla müşterilerinin ilgisinin artmasıyla birlikte, dükkânına gelen herkesten vesikalık fotoğraf istemeye başladı. Peker’in koleksiyonunda milletvekilleri, emniyet amirleri, savcılar ve çeşitli memurların fotoğrafları da yer alıyor.

fotograf.jpg

3.500 FOTOĞRAFLIK DEV ARŞİV

Halit Peker’in oluşturduğu arşiv, yaklaşık 3.500 vesikalık fotoğrafı içeriyor ve ilçedeki birçok kişi tarafından biliniyor. Bazı vatandaşlar, kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını çoğaltmak için Peker’e başvuruyor. Peker, nefes aldığı sürece bu hobisini devam ettirmeyi planlıyor ve arşivde bulunmayan vatandaşlara seslenerek, vesikalık fotoğraflarını getirmelerini rica ediyor.

Yıllarca müşterilerinin vesikalıklarını topladı - Esgazete -Eskişehir Haber, Eskişehir Son Dakika Haberleri

Kundura tamircisi Halit Peker, "Masamın üzerine 1-2 adet fotoğraf koyarak başlamıştım. Sonra sığmayınca böyle bir fikir düşündüm. Elimdeki arşivi katlaya katlaya büyüttüm, aşağı yukarı 3 bin 500 adet fotoğrafımız oldu. Yani herkes var, bir sizler yoksunuz. Gelen müşterilerimizden tek tek vesikalık fotoğraflarını istiyorum. Sağ olsun onlar da beni kırmıyorlar, birer tane fotoğraflarını veriyorlar. Müşterilerin tepkisi çok iyi oluyor. Hatta bir arkadaşımızın babası ölmüştü, gelip fotoğrafını bana sormuştu. Ben de nedenini sorduğumda çoğaltıp, büyülteceğini söyledi. Fotoğrafı geri getirmesi şartıyla verdim."

"Ondan sonra babasının çoğalttığı ve büyülttüğü resimleriyle birlikte geldi. Bunu Sivrihisar'da arasanız bulamazsınız, ilçemizin fotoğraf arşivi bende. Rahmetli olan kişiler de var bunun içinde. Vefat ettikleri zaman altlarına rahmetli diye not alıyoruz, ölüm tarihine kadar atıyoruz. Bu 1 parçaydı, sonra 10 parça oldu ve büyüdü. Ben bunu daha da büyüteceğim, ömrümün yettiği müddetçe sürdüreceğim. Beni duyan ve fotoğrafını vermeyen arkadaşlardan da rica ediyorum, getirirlerse onların da resimleri burada olabilir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN