Herkes şaşkına dönüyor kimse yanına yanaşamıyor! Rengi değişti fiyatı uçtu: Kilosu 20 bin TL’den satılıyor

Herkes şaşkına dönüyor kimse yanına yanaşamıyor! Rengi değişti fiyatı uçtu: Kilosu 20 bin TL’den satılıyor

Kimseye daha önce böyle bir görüntüyle karşı karşıya kalmadı. Hem üretici hem tüketici şaşkınlığına engel olamıyor. Bu arılar renkleri şaşırdı, sağım yapan üretici köşeyi döndü. Renk değiştiren balın kilogram fiyatı 20.000 TL'den satılıyor. İşte tüm detaylar…

Sakarya'da arıcılıkla uğraşan bir adam kovandan çıkarttığı yeşil balı gördüğünde şaşkına döndü. Balın renginin değişmesi ile birlikte kilogram fiyatı da değişmeye başladı. Sakarya'nın Serdivan ilçesinde arıcılıkla uğraşan Ali Uyar, senelerdir böyle bir görüntü ile karşılaşmadığını belirterek yeşil bala çok şaşırdığını söyledi.

KİMSE YANINDAN GEÇEMİYOR

Aşağıdereköy Mahallesi’nde yaklaşık 200 adet kovanda arıcılık yaparak geçimini sağlayan Uyar, kovandan çıkan yeşil balı gördüğünde şaşkına döndüğünü söyledi. Yeşil balın nasıl oluştuğunu anlamak için numune alındığını ifade eden Uyar, incelemesi için bal numunesi Üniversitesine götürdüğünü söyledi.

Geçen yıl kilosu 20 bin TL'ye satılmış! Yeşil balın gizemi araştırılıyor, kovanın tamamı bu balla dolu - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Sakarya'dan önce Artvin'in Arduç ilçesinde de böyle bir durumla karşı karşıya kalan üretici balı rekor fiyatı sattı. Yeşil bal Artvin'de keşfedildiğinde kilosu 20.000 TL'den alıcı buluyordu. Uyar, “Artvin'de üretilen bal biraz daha opak, bizimkisi ise çok parlak yeşil renkte. Bu balın değerli olup olmadığını ancak incelemelerden sonra anlayabileceğiz.” dedi.

BALIN RENGİ NEDEN DEĞİŞTİ?

Bildiğimiz sarı balın aksine yemyeşil bir bal ortaya çıkınca herkes konuyu araştırmak için kolları sıvadı. Balın renginin yeşil olmasının sebebi hakkında çeşitli teoriler sunulurken Uyar, Yeni Zelanda ve Endonezya'da benzer yeşil bal örneklerinin görüldüğünü söyledi. Bu rengin yüksek sıcaklıklarda ağaçların nemle birlikte salgıladığı bir pigmentten kaynaklandığını ifade eden Uyar, Almanya papatyası gibi bazı bitkilerin de bu yeşil pigmenti taşıdığını söyledi.

Kovanı açtı gördüklerine inanamadı: Böyle renkte balı ilk kez gördüm, gizemini çözmeye çalışıyoruz - Galeri - Roza Yaşam

Görüntüsünün yanı sıra tadı hakkında da bilgi veren Uyar, "Bu yeşil balı yediğinizde çocukluğunuza gidiyorsunuz, bir şekerleme tadı var gibi ama sonra boğazı biraz yakıyor. Bu balda tamamen bir gizem var," sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN