Vatandaş markete değil tarlaya koştu! Üretici herkesi çağırdı: Marketten 30 TL’ye alacağınıza tarladan 8 TL’ye alın

Vatandaş markete değil tarlaya koştu! Üretici herkesi çağırdı: Marketten 30 TL’ye alacağınıza tarladan 8 TL’ye alın

Üretici ve tüketici arasındaki fiyat farkı sık sık dikkat çekerken bu durum üreticileri de çileden çıkarıyor. 3000 dönüm alanda yetiştirilen ürünlerde hasat süreci başladı. Pazarda, markette 25 TL ile 30 TL arasında değişen fiyatlarda satılan ürünler tarlada 8 TL'ye satılınca üretici, ''Gelin tarladan 8 liraya alın'' dedi.

Elazığ'da 3000 dönümlük alanda domates ekimi yapan Erhan Arıkboğan, pazar fiyatlarını işaret ederek tarladan daha uyguna alın çağrısında bulundu. 20 kilometre uzunluktaki Alatarla köyünde 3000 dönüm alanda domates ekimi yapan Erhan Arıkboğan hasat sürecine başladı.

Yüzlerce işçiyi çalıştıran Arıkboğan, tonlarca domatesi yurt içi ve yurt dışına göndererek ekonominin nabzını tutuyor. Ihracatın yanı sıra tarlasını da Elazığlı vatandaşları açan Arıkboğan, domates fiyatlarının pazarda ya da Markette 25 TL ile 30 TL arasında değiştiğini söyledi. Herkesi tarlaya davet eden Arıkboğan ''Gelin elinizle tarlada toplayın, 8 liraya alın'' diye konuştu. Durumu bilen vatandaşlar ise soluğu tarla başında alıyor.

KIŞLIK HAZIRLIĞINI UCUZA YAPIN

İlk hasadın başladığını ifade eden üretici Erhan Arıkboğan, 3000 dönümlük domates ekimi yaptığını söyledi. İlk hasadın çıkarıldığını dile getiren Arıkboğan, vatandaşın aileleriyle birlikte tarlaya gelerek kendi ürünlerini topladığını söyledi. Manavdan ya da başka yerden daha pahalı alacaklarına tarladan alsınlar diyerek herkesi tarlaya davet eden Arıkboğan şu açıklamalarda bulundu:

3 bin dönüme domates eken üretici vatandaşlara seslendi: ''Gelin tarladan 8 liraya alın''

“Manavda domatesin kilosunu 25 liraya alıyorlar. Buraya gelip kendi elleriyle 8-9 liraya alabilirler. 200 liraya 4-5 kilogram domates alacaklarına, gelip o parayla 2-3 kasa domates alabilirler. Bizim amacımız, milletimize ve ülkemize faydalı olmak. Burada 30'a yakın aile var. Hasada başladığımızda 700, bazen de 900 kişi burada çalışıyor. Elazığ halkı fırsatçılara bakmasın. Gelsinler burada ucuza ev, kendileri toplayıp gitsinler. 8 liraya domates almak varken, neden 30-40 liraya alıyorlar. Bizim iki sıkıntımız var. Biri içme suyu''

Domates üreticisi: Gelin tarladan 8 liraya alın

30 TL’DE KAZANDIRIYOR 8 TL’DE

Herkesi sevindiren bir çalışmaya imza atan Erhan Arıkboğan, 30 TL'nin de kazandırdığını 8 TL'nin de kazandırdığını gösterdi. Tarlaya gelerek domates toplayan Aydın Karaduman, şehirden geldiklerini söyleyerek kentte domatesin kilosunun 30 TL olduğunu ancak buradan 8 TL'ye aldıklarını söyledi. Evin ihtiyacını karşılamak için domates topladığını dile getiren Karaduman, domateslerin hem organik hem de son derece lezzetli olduğunu söyledi. Herkesin gelmesini tavsiye eden Karaduman, tarla sahibinin müsaade ettiğini ve bu şekilde herkesin kendi ürününü kendi topladığını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN