Haftada bir diş fırçalayan eşlere kötü haber! 500 bin TL tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz

Haftada bir diş fırçalayan eşlere kötü haber! 500 bin TL tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz

Kişisel bakımına dikkat etmeyen yandı! Haftada bir diş fırçalayan eşlere kötü haber! Yargıtay'dan emsal karar! 500 bin TL tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz...

Ankara’da yaşanan dikkat çekici bir boşanma davası, kişisel temizlik eksikliği nedeniyle sonuçlandı. A.Y., eşi C.Y.’nin kişisel hijyenine dikkat etmemesi ve aynı kıyafetleri günlerce giymesi gerekçesiyle boşanma davası açtı. Mahkeme, davalı kocayı tam kusurlu bularak boşanmalarına karar verdi ve 500 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

DAVADA ŞAHİTLER DE İDDİALARI DESTEKLEDİ

19’uncu Aile Mahkemesi'nde görülen davada, A.Y., eşinin duş almadığını, haftada sadece bir iki kez dişlerini fırçaladığını ve aynı kıyafetleri beş gün boyunca giydiğini iddia etti. A.Y.’nin bu iddiaları, mahkemede şahitler tarafından da doğrulandı. Mahkeme, C.Y.’nin kişisel temizliğine dikkat etmemesi nedeniyle tam kusurlu olduğuna karar vererek, boşanmalarına ve 500 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

Bölge Adliye Mahkemesi tarafından hukuka uygun bulunan karar, Yargıtay 2’nci Dairesi tarafından onandı. Yargıtay, davalı kocanın kişisel hijyenine dikkat etmemesi ve ter kokması gibi boşanmaya neden olan olaylarda tam kusurlu olduğuna, kadının ise kusursuz olduğuna hükmetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN