Fındığa ek gelir olsun denildi, kazancı yüksek oldu! 1 metrekareden 1 kilo 670 gram ürün çıktı

Fındığa ek gelir olsun denildi, kazancı yüksek oldu! 1 metrekareden 1 kilo 670 gram ürün çıktı

Fındığa ek gelir olsun diye toprakla buluşturuldu, kazancının bu kadar yüksek olacağını kimse beklemiyordu. Vücudun tam bir vitamin ve mineral deposu olarak görülüyor, eken büyük kazanıyor. 1 metrekarelik alana iken üretici 1 kilo 670 gram ürün alarak görülmemiş bir hasada imza attı.

Giresun'da şifası ile bilinen salep hasadı başladı. Fındığa ek gelir olsun diyerek toprakla buluşturulan saleplerin getirisi de oldukça yüksek görülüyor. Vitamin ve mineral deposu olarak bilinen salep tam bir vücut koruyucu olarak görülmektedir. 1 metrekarelik alanda yapılan ekim çalışmalarında 1 kilo 670 gram ürün hasat edildi.

GİRESUN'DA BÜYÜK KAZANÇ

Dünyanın en kaliteli fındıkları Giresun'da üretilirken bu lezzet tescilli olarak Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Fındığa ek kazanç olması amacıyla toprağa ekilen ürünler dikkat çekerken salep üretimi yapan vatandaşlar büyük kazanç sağlıyor.

Mersin'de salep ekimi başarılı oldu: 4 ton rekolte bekleniyor - Son Dakika Haberleri

Orkide familyasından olan soğanlı bir bitkinin yumrularından elde edilen salep bir tür bitkisel kök olarak bilinmektedir. Çoğunlukla toz haline getirilerek tüketilen salep sıcak içeceklerde kullanılmasının yanı sıra sağlık açısından da yarar sağlıyor.

SALEP FAYDALARI NELERDİR?

1. Sindirim Sistemi Sağlığı: Salep, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olan prebiyotik lifler içerir. Bu sayede sindirim sistemi sağlığını destekler ve sindirim sorunlarını azaltabilir.

2. Bağışıklık Sistemi Desteği: Salep, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir. Bu sayede vücudu hastalıklara karşı koruyabilir.

3. Kilo Kontrolü: Salep, düşük kalorili bir içecek olmasına rağmen tokluk hissi sağlayabilir. Bu özelliği ile kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

4. Cilt Sağlığı: Salep, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilt sağlığını destekleyebilir. Antioksidan özellikleri ile cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.

5. Rahatlama: Salep, içeriğindeki doğal bileşenler sayesinde sakinleştirici etkilere sahiptir. Bu özelliği ile stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN