Evlilik kredisi alacak olanlar dikkat! Evlilik kredisinde yeni detay ortaya çıktı: Bunu yapmayanlar desteği alamayacak…

Evlilik kredisi alacak olanlar dikkat! Evlilik kredisinde yeni detay ortaya çıktı: Bunu yapmayanlar desteği alamayacak…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında seçim vaadi olarak tanıtılan evlilik kredisine ilişkin yeni bir detay daha ortaya çıktı. Evlilik kredisine başvuru yapmak isteyenler bu detaya dikkat etsin. Bunu yapmazsanız krediyi alamazsınız…

2023 genel seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlenecek olan genç çiftlere 150 bin liralık evlilik kredisi verileceğini açıklamıştı. Bunun üzerine evlenmeyi düşünen gençler hem heyecanlandı hem de umutlandı. Lakin şimdi ortaya çıkan detaylar kapsamında bu konuya dikkat etmeyenler krediden faydalanamayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

yeni-proje-91-002.jpg

BAKAN GÖKTAŞ’TAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Günboyu’nda yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu adı altında genç çiftlere faizsiz evlilik kredisi verileceği ve başvurular şartları ile tarihleri açıklamıştı. İlk olarak deprem bölgesindeki vatandaşlara verilecek olan bu kredi 48 ay vade ve 2 yıl geri ödemesiz verilecek.

yeni-proje-92-002.jpg

BAŞVURUDAN ÖNCE O DETAYA DİKKAT

Evlenecek çiftlere verilecek olan bu kredi 150 bin liradan oluşurken kredi için 15 Şubat 2024 Perşembe günü başvurular başlayacak. Öte yandan Bakan Göktaş, ilerleyen günlerde detayların açıklanmaya devam edeceğini de bildirdi.

yeni-proje-93-001.jpg

Başvuruların "aile.gov.tr" internet sitesi üzerinden yapılacağı belirtilirken başvuru yapacak olan kişilerin programdan faydalanmak için bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN