Evden taşınacakların vay haline! Taşınma masrafları o rakamı buldu... Daha da zam gelecek

Evden taşınacakların vay haline! Taşınma masrafları o rakamı buldu... Daha da zam gelecek

Evden taşınacakların vay haline dedirten rakam! Taşınma masrafları o rakamı buldu! Peki bu yeter mi? Daha da zamlanacak...

CHP İstanbul Milletvekili Bekir Başevirgen, Türkiye'de barınma sorununun ciddi bir krize dönüştüğünü belirterek, 2024 yılında taşınma maliyetlerinin kiracılar için büyük bir yük oluşturduğunu dile getirdi.

Başevirgen, yaptığı açıklamada, adalet, sağlık, güvenlik, eğitim gibi temel ihtiyaçların devletin asli görevleri olduğunu vurgulayarak, ancak AKP iktidarının 22 yıllık sürecinde adaletten eğitime kadar birçok alanda alarm veren durumlar yaşandığını ifade etti. Bununla birlikte, barınma hakkının da lüks haline geldiğini söyledi.

YÜKSEK ENFLASYON VE KİRA ARTIŞLARI KRİZİ DERİNLEŞTİRİYOR

Velimeşe Evden Eve Nakliyat | Tdn Lojistik | 0542 563 58 48

Başevirgen, ekonomik koşulların zorlaşması ve enflasyonun etkisiyle birlikte taşınma sürecinin maliyetlerinin önemli ölçüde arttığını belirtti. Özellikle büyük şehirlerde kira fiyatlarının yüzde 50 oranında arttığını ve bu durumun taşınmayı planlayan aileler için büyük bir mali yük oluşturduğunu ifade etti.

TAŞINMA MALİYETLERİ VE ARTAN KİRA FİYATLARI

2024 yılında Türkiye genelinde taşınma masrafları, kira fiyatları ve komisyonlarında yaşanan artışların, kiracılar için büyük bir mali yük oluşturduğunu belirten Başevirgen, şehir içi taşınmalarda nakliye ücretlerinin 10 bin ila 20 bin TL arasında değiştiğini, şehir dışı taşınmalarda ise bu maliyetin daha da arttığını söyledi.

nakliye.webp

YÜZDE 25 KİRA ARTIŞ SINIRI VE KRİZİN DERİNLEŞMESİ

Başevirgen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılacağını açıklamasıyla birlikte, kiracıların ve ev sahiplerinin daha fazla mali zorluklarla karşı karşıya kalacağını belirtti. Kiracıların yeni bir ev kiralamak için gerekli olan kira, komisyon, depozito, nakliye, tadilat gibi masraflarla yaklaşık 95 bin TL gibi yüksek bir maliyetle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Başevirgen, özellikle tayin ve üniversite öğrencilerinin tercih dönemlerinde ortalama kira fiyatlarının artacağını ve barınma krizinin daha da derinleşeceğini vurgulayarak, mevcut durumun toplumsal krizi artırdığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN